Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Maja Junde Hónővér

2020. december 23. - fabikat
Rendkívül mélyen megérintett olvasása közben a Hónővér. Nem tipikus karácsonyi történet. Van benne tragédia, gyász és szomorúság ,mindemellett ott bujkál a varázslat, a szeretet és az elengedés is.
A Cser Kiadó könyve egy gyermek gyászának feldolgozásáról szól. A 24 fejezetből álló elbeszélés, adventi kalendárium jellegéből adódóan, olvasóját el kívánja vezetni karácsony napjáig.
A történetet a főszereplő kisfiú, Noel meséli el nekünk, akinek hatalmas bánata van. Elvesztette nővérét és az őt gyászoló szüleit is, akik a fájdalom sötét mélységéből nem tudnak szabadulni. Csupán halovány árnyékai önmaguknak. Megfeledkeznek másik két gyermekükről, s arról, hogy azoknak is szükségük van rájuk és a karácsony varázslatára is. A nővére hiányát még fel nem dolgozó fiú, vágyik a figyelemre, a szeretetre és az ünnep adta varázslatra. Ebben a lelkileg nehéz helyzetben talál rá egy különleges kislány, Hedvig és lesz a fiú barátja. A kettejük között létrejött kapcsolat érdekes és rendkívüli. A mindig vidám lány próbál segíteni Noelnek a gyász feldolgozásában, az elengedésben. Noel pedig ugyanezt teszi szüleivel. Ráirányítja a figyelmüket az emlékek, a megemlékezés fontosságára.
Különös történet, melyben a spiritualitás kulcsfontosságú. Az ünnep, az azt megelőző fájdalmak miatt felértékelődik, mélyebb értelmet nyer.
A könyv rendkívül impozáns borítót kapott, a vörösnek és aranynak köszönhetően árasztja a karácsonyi hangulatot. Ehhez illeszkedik az illusztráció, amely elképesztően realisztikus. Az érzelmek tapinthatóak a rajzokon. A gyönyörű képeket Lisa Aisato készítette, kinek tehetségéről már az Aludj, kisvirág című mesénél meggyőződhettünk.
A téma nehézsége miatt, nagyobb (10) gyerekeknek ajánlom. Valójában egy korosztályilag besorolhatatlan könyv, hiszen bármely felnőttet képes lekötni és megérinteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr6716356332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása