Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Brad Meltzer:Én, Abraham Lincoln

2021. május 07. - fabikat

Nem érhető el leírás a fényképhez.Az Aion Kiadó Hétköznapi emberek, akik megváltoztatták a világot című könyvsorozata olyan emberek életét mutatja be, akik valamilyen nagy cselekedetet hajtottak végre. Mivel a könyvek gyerekeknek szólnak, a hétköznapi hősök élete egy- egy mesében körvonalazódnak. Ezek a történetek iránymutatásul szolgálhatnak a fiatalok számára. Az Én, Abraham Lincoln című könyvet másodikként mutatom be a sorozatból.( Az Emili Earhart életéről szóló mese ajánlóját lent megtaláljátok.)

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „A nevem Abraham Lincoln.”

A valaha élt legbátrabb amerikai elnök, tudásra szomjas gyermek volt. Ideje nagy részét olvasással töltötte. Már gyerekként és kiállt az igazságtalansággal szemben, felszólalt a gyengébbek védelmében. Felnőttként fontosnak tartotta a rabszolgaság felszámolását, az emberek másságának elfogadását. Azt vallotta, hogy minden ember egyenlő. Meséjéből bátorságot meríthetnek a gyerekek. Megtanulhatják hogy fontos, hogy kiálljanak magukért és társaikért. Elfogadásra és együttérzésre ösztönöz. Abraham Lincoln egy egyszerű mezőgazdász fia volt és Amerika elnöke lett. Titka, hogy mindig hitt álmaiban és tett azok megvalósulásáért. A mese üzenete komolyság mellett, tud humoros is lenni, ezt az illusztrációban megjelenő karakterek és azok gondolatai biztosítják.

Lehet, hogy egy illusztráció erről: könyv és , szöveg, amely így szól: „Az életben az erő sokféle formában megjelenhet. semmi mo sem képvisel nagyobb erőt, mint amikor valaki felszólal szükségben levő‘k érdekében honnan jÅssz, vagy milyen kicsi vagy. Egyvalamít soha vehetnek tőled: hangodat. Amikor találsz valamit, amiben hiszel, használd ahangod. Ûs igazságtalanságot látsz, beszéljh hangosabban, mint valaha. Ha megteszed... 始ORR NOWE”

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr8216526014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása