Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

James Jonas- Naomi Jonas: Itt a helyed

2020. október 10. - fabikat
img_20201003_114208.jpgA háromszög kilóg a sorból, nem érzi , hogy a helyén lenne. Bár a körökkel jó móka az élet, mégis úgy dönt, felkutatja a hozzá hasonlókat. Útja során tesz egy kitérőt a négyzeteknél, ahol szintén nem unatkozni,ám mégsem tökéletes minden, ezért tovább áll. Majd a hatszögekhez sodródik, de szíve továbbra is a háromszögek után húz. Geometriai formánk végül megtalálja testvérkéit, de ettől mégsem érzi felhőtlenül boldognak magát. Hiányoznak neki a többiek. Bár idegennek érezte magát a körök, négyszögek és hatszögek társaságában, mégis nagyon szeretett velük játszani.
img_20201003_114251.jpgEzért ismét útra kel , hogy mindenkit játékba hívjon. A közös móka által lesz kerek a háromszög élete.
 Mostanában nem olvastam ilyen elgondolkodtató mesét. Sajnos nagyon igaz az, hogy csak a hozzánk hasonló érdeklődésü, munkakörű vagy anyagi szintén levők felé nyitunk. A gyerekeknél is előfordul, hogy kirekesztik, csúfolják társukat, pusztán azért, mert az más. A  Babilon kiadó könyve viszont valami fontosat tanít arról, hogyan kellene együtt élnünk. S mind ezt észrevétlenül teszi.
A mese minden olyan gyereknek ajánlott, akik közösségben töltik napjainkat.Hiszen a legfőbb üzenete, hogy bárhol megtalálhatjuk a helyünket, nem csak a hozzánk hasonlóakkal érezhetjük jól magunkat. 
img_20201003_114332.jpg

Minden, ami furcsa a földön

img_20201003_115533.jpgTöbbször írtam már arról nektek, hogy mennyire szeretem a térképeket. Gyerekként böngészőnek használtam és imádtam kutakodni bennük.Ez irányú érdeklődésemet, szerencsére Domi is örökölte, így már együtt élvezhettük legújabb atlaszunkat, amelyet a Hvg Kiadótól kaptunk és, amely biztosan évekig fog böngészni valót nyújtani számunkra. A Minden, ami furcsa a földön című könyv 7 kontinensen , 6 témakörön, 60 látványos térképen keresztül szemléltetve, mutat meg olyan információkat világunkról, amelyekről eddig garantáltan nem hallhattunk máshol.
img_20201003_114610.jpgA természet kategóriában a legkülönlegesebb kőszobrokról, legveszélyesebb vulkánokról, világító vagy égből hulló állatokról olvashatunk. A helyszínek címszó alatt víz alatti városokat, mesés helyeket, de az óceán fenekét is bejárhatjuk. Az emberekről megtudhatjuk, milyen furcsa fesztiválokat tartanak, veszélyes utakon vesznek részt vagy őrült múzeumokat látogatnak. De a könyvben rejtélyes szörnyek és ufók is helyet kaptak.
img_20201003_114635.jpgA kiadvány végén pedig a kontinensekről tudhatunk meg érdekes tényeket. Jellemzően,  nem unalmas litániákat olvashatunk egy-egy helyszínről, eseményről vagy tárgyról, hanem csupán egy-két lényegre törő, figyelemfelkeltő infót.Így nem válik unalmassá vagy túl tudományossá, amely főként a gyermek olvasókat szokta elriasztani. Az érdekes leírások, csodálatos színes képek annyira lenyűgöztek már az első lapozgatás során, hogy észre se vettük, hogy  elrepült az idő. Egy ilyen könyvvel észrevétlenül szerettethetjük meg gyermekükkel a földrajz és történelem tárgyakat  és hatékonyan terelhetjük el figyelmüket az okos eszközökről is. 
img_20201003_114604.jpg
süti beállítások módosítása