Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Vakációra megy a Kaméleon Olvasklub is!

2022. június 23. - fabikat
Véget ért a tanév és vele együtt a Kaméleon Olvasóklub levelezős versenye is. Az egyik szemem sír a másik meg nevet és ezzel ugyanígy vannak a gyerekek is. Hiszen a napjaik része lett a jobbnál jobb meseregények felfedezése. A versenyben szereplő könyvek mellett az összes kiadványt elolvasták, melyet ajándékba kaptak még szeptemberben egy nagylelkű mecénástól. A gyerekek úgy gondolták, hogy szeretnének ők is valamit tenni ingyen, hogy ez a jócselekedet folyam ne álljon meg, hanem emberről emberre szálljon. A medve és a kardja című mesekönyv elolvasása után elhatározták, hogy ők is tesznek a környezetükért. A két elképzelést osztályfőnökük fogta össze és együtt egy szemétszedés formájában megtisztították a település egy jelentős részét. A hét kisdiák nagyon hálás volt, hogy részt vehettek a versenye.p1530517.JPG
Arra nem is számítottak, hogy a részvételükért is jutalmazta lesz a Csimota Gyerekkönyvkiadó által küldött ajándék könyvekkel. Az iskola vezetésével úgy gondoltuk, hogy ezek átadására a tanévzárón kerüljön sor. Két okunk is volt erre. Egyrészt a gyerekek lelkesedése és szorgalma az iskola összes tanulója előtti elismerést érdemel. Másrészt szeretnénk ha az olvasás menő lenne és egyre több gyerek látogatná meg könyvtárunkat, kérne könyvet ajándékba vagy nevezzen be a Kaméleon Olvasóklubba.
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy a gyerekek nevében megköszönjem a Csimota Könyvkiadónak, Szabó Sándornak és a neve elhallgatását kérő támogatónak a lehetőséget, hogy ez a 7 csillogó szemű vidéki gyermek hozzájuthatott valami olyanhoz, ami számukra elérhetetlen lett volna.
süti beállítások módosítása