Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Mészöly Ágnes: Uborkából szalámi

2021. december 07. - fabikat
A Pagony Kiadónak van egy nagyszerű sorozata a Most én olvasok. Ezeket a könyvecskéket az alapján sorolják be, hogy tulajdonosuk milyen szinten tud önállóan olvasni. Az egyes szinten olyan meséket találunk, amelyek oldalanként 2-6 sort tartalmaznak, egyszerű, könnyen kiolvasható szavakkal, melyeket nagybetűkkel szedtek. A sorozat legújabb része az Uborkából szalámi egy különleges kiscicáról szól, akit Majdnemnek hívnak. Ez a macska varázsolni tud. Egy szép napon a család boltja előtt megpillant egy kiskutyát, akinek úgy érzi, segítenie kell. A kutyuskát ugyanis ideiglenes gazdája vegetáriánus étrendre fogta. Mészöly Ágnes kedves, rövid, humoros történetét egy hároméves is szórakoztatónak talál, ám sikerélmény azoknak a kisiskolásoknak jut, akik már önállóan is el tudják olvasni a könyvet. A mesét Takács Viktória gazdag illusztrációja díszíti.

Maksai Kinga: Alpaka eltéved

A Cerkabella Kiadó mesekönyvében egészen Peruig utazhatunk egy kis alpakával. A kíváncsi állatka otthonától messzire kóborol, így új barátokkal ismerkedik meg és felfedezi a számára ismeretlen várost. Az ott lakó tatu családdal és flamingó táncossal is jó barátságot köt. Nem csak a könyv szereplői, de az illusztráció gazdag színvilága is megidézi Dél-Amerika varázslatos világát. A könyvben két mesét is találunk, melyek nagy nyomtatott betűkkel lettek szedve, így az olvasni tanuló nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak egyaránt ajánlom. A Betűzgető könyvek sorozatban immár 5 kötet jelent meg a kicsi olvasók számára.

Jana Bodnarová: Dita

Dita egy unalmas kisvárosban él, de ő korántsem egy unalmas kislány. A Csirimojó Csirimojó Kiadó könyve nem egy izgalmas kalandregény, inkább egy hétköznapi kislány nézőpontjából leírt mesegyűjtemény. Ditta teljesen másként tekint világunkra, mint társai. Bátran kiáll embertársai mellet, gondolkodás nélkül segítséget nyújt a bajba jutotton.Képes meglátni a hétköznapi dolgokban a különlegest. Tud nyitni az idegenek felé. Meg tud bocsátani és nem fél segítséget nyújtani. Ditta történetei beszélgetéseket képes beindítani. Igazi érzékenyítő könyv . Ditta megtaníthatja gyermekeinknek, hogy nem kell messzire menni a szépért, nem kell drágának lenni az érdekesnek. Arra ösztönöz, hogy lássák meg az apró dolgokban az értéket. A könyv illusztrációja rendkívül egyedi, színes, illik a könyv hangulatához.
Ajánlott kor :4+
+2

Fantasztikus történetek unikornisokról

A kislányok álma egy saját unikornis, de vajon ez a különleges lény boldog lehet-e egy gyerekszobában? A Napraforgó Könyvkiadó #recenzió szépséges mesegyűjteményéből ez is kiderül. Egy kicsi lány leghőbb vágya teljesül, amikor édesapjától egy mini unikornist kap. Ám ez a fantasztikus teremtmény napról napra gyengébb lesz, hiszen nagyon hiányzik neki a családja. A megoldást szerencsére még időben sikerül megtalálnia. Nappal társaival, az éjszakát pedig kisgazdájával tölti. A fantasztikus történetek unikornisokról című mesekönyv egy csodálatosan illusztrált és díszített kiadvány. Lapjain 6 mesét találunk, melyek varázslatos világba repítenek minket. A szereplők az unikornisok mellett manók, tündérek, sellők és sárkányok. Minden történet magában hordoz egy erkölcsi tanulságot is. A testvéri szeretet, szófogadás, kitartás,lemondás fontos témák, amelyek helyet kaptak ezekben a történetekben. Az illusztráció is lenyűgöző, hol digitális eszközökkel készített, hol pedig festett képek teszik még szebbé ezt a vaskos kiadványt.
Ajánlott kor :5+
+2

Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje

Irisz Agócs legújabb mesekönyve ( Pagony Kiadó #recenzió) több mint gyerekeknek szóló fantáziavilág. Az író-illusztrátornak, olyan könyvet sikerült alkotni, mely a környezettudatosságra nevel, miközben a szavak és a képek által egy varázslatos világba repít. A történet főszereplője Mici, egy mindenre elszánt kislány, aki épp azt vette a fejébe, hogy ő bizony megmenti a Földet. Ehhez úgy gondolja, az a legjobb, ha Márkó bácsira hallgat, ő ugyanis tudja, hogy a rossz fogyasztási szokások miatt került bolygónk bajba. Sőt, azt is tudja, hogyan kell mindenféle mesterséges anyag nélkül bőségesen termő kertet művelni. Ezt meg is osztja a kislánnyal, sőt igazából velünk is. Még én is találtam magamnak hasznos információt, amit tuti kifogok próbálni saját veteményesünkben pl. mulcs használata a gyomok ellen. A hasznosítható ötletek mellett játékosan kertészkedésre ösztönzi a kicsi hallgatókat. A könyv legfőbb célja is ez, apró lépést tenni Földünkért. Kézbe venni is jólesik, az üzenete is csodás emellett iszonyatosan jó humora van, így biztosan tetszeni fog minden gyermeknek, aki olvassa.
Ajánlott kor :5+

Jules Verne:80 nap alatt a Föld körül

 Immár hagyomány, hogy december minden napján téli és karácsonyi hangulatú illetve ajándékoknak való könyveket ajánlok az oldalamon. Az első ezen a napon a Napraforgó Kiadó 80 nap alatt a Föld körül című könyve. A kiadvány mérete és bársonyos borítója miatt igazán impozáns külsőt kapott. Az ugyancsak vaskos könyv minden lapja szebbnél szebb képekkel lett díszítve. A könyv előszavában rövid ismertetőt olvashatunk Julius Verne életéről és munkásságáról, majd a 80 napos utazás állomásait 33 fejezeten keresztül követhetjük nyomon. Phileas Fogg egy angol úriember, fogadás köt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt körbeutazza a Földet. A hónapokig tartó utazás során rengeteg izgalmas kalandot él át és számtalan akadály küzd le. A kalandor bátorságával és éles eszével minden nehézségen át eljuttatja magát a célig. Az izgalmas városok, látványos helyszínek, változatos közlekedési eszközök mellett kitartást és mindent legyőző akaratot figyelhetnek meg a gyerekek . Verne története egyszerre motiváció és tudományos ismeretek gyűjteménye.

Anette Moser: Farkasok Erdeje

Nem hétköznapi történetet dolgoz fel a Scolar Kiadó #recenzió Farkasok erdeje című könyve. Abban ugyanis két kisfarkas hihetetlen kalandjait követhetjük nyomon. A kölykök elválaszthatatlan társai egymásnak. Együtt felfedezik az erdő minden részletét, megismerik minden lakóját. Legjobb testvérekként élik hétköznapjukat, ám egy nap kiderül, hogy Lup apja egy idegen farkas. A testvérek nem akarnak elválni egymástól, ezért az idegenbe vetik magukat és elszöknek. Az állati karakterek komoly jellemfejlődésen esnek át, míg végül révbe érnek. A veszélyes kalandok mögött komolyabb téma is húzódik. Azt az üzenetet közvetíti, hogy a család nem pusztán vérszerinti kötelék. Sokkal fontosabb a bizalom, a hűség és természetesen a szeretet. A történet jó alapul szolgál az örökbefogadás vagy nevelőszülőség témájának kibeszéléséhez . A lelki mondanivaló mellett érdekes ismereteket szerezhetünk a farkasok különleges életéről is. A könyv 8 éves kortól ajánlott felolvasásra vagy önálló olvasásra.
+2
Érj el több embert a bejegyzéssel!
3500 Ft ráfordításával akár naponta 685 embert érhetsz el, ha kiemeled a bejegyzésedet.
Elemzési adatok megtekintése
Bejegyzés kiemelése
3
süti beállítások módosítása