Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Ismerd meg az esőerdei állatok hangját!

2022. március 18. - fabikat
A HVG Könyvek Ismerd meg az állatok hangjait című sorozat legújabb része az esőerdőbe repít minket. Szinte megelevenednek az élőlények, ahogyan a gomb megnyomása után meghalljuk gyönyörű vagy éppen félelmetes hangjukat. A képek a zöld különböző árnyalataiban pompáznak épp úgy, ahogy a dzsungelben. A kiadvány lapjain 12 erdőlakóval ismerkedhetnek meg a gyerekek, köztük a paradicsommadárral, a jaguárral, a pöttyös gekkóval vagy a tukánnal. Minden állatról megtudjuk, hogy hol él, mivel táplálkozik, hogyan szaporodik, hány utódja van. Sőt, minden oldalon találunk egy extra érdekességet is róluk. A farkaskölyök applikáció segítségével még több mindent olvashatnak és tapasztalhatnak meg a gyerekek a különleges esőerdei állatokról.
Rita Crook, Judit Károlyné Pályi és további 6 ember
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás

Kobi Yamada: Lehet

Kobi Yamada a motivációt, mely a felnőtteknek szóló életvezetési kiadványok építő eleme, a Lehet című gyerekkönyv központi témájává tette. Olyan inspiráló gondolatfolyamot tartalmaz a kötet, melyet minden gyermeknek hallani kellene élete során legalább egyszer vagy akár minden nap. A könyv az olvasóhoz szól, vele beszélget. Megerősíti benne, hogy az ember egyetlen és megismételhetetlen. Felfoghatatlan erővel és tudással rendelkezik, melyek képessé teszik arra, hogy elérje álmait. Egy igazi csoda, arról, hogy bármi lehetsz. Az illusztráció külön történetet mesél el, egy lányról, aki képessé teszi malacát a repülésre. Minden egyes oldal külön műalkotás. A két alkotó közös műve elvarázsol, lenyűgöz.
Kiadja a Scolar Kiadó
Ajánlott kor :5+

Illés Andrea: Mi leszek, ha nagy leszek?

Mi leszek, ha nagy leszek? Csendül az ismerős kérdés a Scolar Kiadó legújabb ismeretterjesztő kiadványának címében. A könyv a mesterségek és foglalkozások  enciklopédiája. Belőle 73 foglalkozást ismerhetnek meg a gyerekek. Minden oldalon újabb és újabb mesterségek kerülnek bemutatásra. Elsőkörben meghatározásra kerül a fő munkafeladat és annak célja. Ezután a konkrét feladatokkal, használt eszközökkel, módszerekkel ismerkedhetünk meg. Betekintést kapunk a munkavégzés helyszínére és a munkabeosztás idejébe is. Az oldalak  alsó sarkában kerültek elhelyezésre az olyan fontos információk, melyből kiderül a gyermekek számára, milyen képességekkel kell rendelkezni, ill., hogy milyen iskolákat kell elvégezni ahhoz, hogy az adott mesterséget üzhessük. Nagyon hasznos kiadványnak tartom, hiszen általa a fiatalok betekintést nyerhetnek a munkavilágába, megismerhetik a különböző szakmákat. Minden nyolcadikos gyereknek is ajánlom, hiszen ők a pályaválasztás előtt állnak, éppen ezért fontos, hogy a saját kvalitásukat figyelembe véve tudjanak választani. A könyvet az illusztráció vidámmá és színessé varázsolja.

Andrea Schütcze: A világ legdrágább Kincse

Megható történetet olvashatunk egy kismajomról és édesanyjáról a Scolar Kiadó legújabb meséjében. Mono a dzsungelben lakik mamájával. Egy nap elhatározza, hogy elhozza anyukájának a legdrágább kincset. Kalandos sétája során az esőerdő állataival ismerkedik meg és folytat velük érdekes beszélgetéseket. Az állatoktól a hőn áhított kincs felől is érdeklődik, azok azonban csak a sajátjukról tudnak beszélni a majmocskának. A szűkszájú béka legnagyobb kincse a zene, a kaméleoné az álcája, a kígyóé a hajlékony teste, a papagájé a hangja. A pók a hálójának örül a legjobban, míg a lajhár az álmainak. Sétája végén egy barátságos dingóval találkozik, aki arra biztatja, hogy menjen haza. A vadkutya szerint édesanyja karjaiban majd megtalálja kérdéseire a választ. Az anyamajom szerető féltéssel veszi körbe gyermekét és biztosítja kicsinyét arról, hogy ő már birtokolja a legnagyobb kincset a világon. A mese a csodálatos szeretetről szól, mely anya és gyermeke között létezik. Az illusztráció kedves karakterei,mély zöld színe meghitt melegséget árasztanak.

Rébecca Dautremer Jussváry Jakominusz gazdag órái

Egy nagyszerű nyúl úr életét követhetjük végig a születéstől egészen az elmúlásig a Scolar Kiadó  újdonságában. Jussvár Jakominusz legboldogabb órái, akár egy emberéi is lehettek volna. Éppen ezért annyira szívbemarkoló a története. Jakominusz élete legalább annyi örömet tartalmazott, mint bánatot. Volt benne testi és lelki fájdalom, gyász, vágyakozás egy szerelmes nő után, öröm apaként. A történet bőven nyújt üzenetet a gyerekek számára, de olyat is találunk benne, amelyet csak mi felnőttek érthetünk meg. A festményszerű képek nem csak a hangulatot, de a szereplők érzelmeit is lenyűgözően ábrázolják. A könyv nagyszerű ajándéknak is bármely korosztálynak.
Ajánlott kor :5+

An Leysen: A Vasorrú Bába

A szláv népköltészet egyik meghatározó figurája Baba Yaga, azaz a Vasorrú Bába. Csakúgy, mint a magyar mesékben a boszorkány itt is gonosz és aljas szándékú. A történet pozitív szereplője Olga, egy ártatlan kislány, aki édesapjával boldogan él. Ám egy napon az apuka újranősül és Olga legnagyobb pechére pont a vasorrú húgát veszi. Az újasszony nagyon mostohán bánik a kislánnyal, úgy, mint ahogyan Hamupipőkével vagy Hófehérkével a mostohája. Egy napon elküldi nővéréhez Olgát, hogy örökre megszabaduljon tőle. (Hófehérke) A banya a sűrű sötét erdőben lakik és gyermekekkel táplálkozik. (Jancsi és Juliska) Ám a lánynak, az édesanyjától kapott baba segítségével, sikerül megmenekülnie a gonosz karmából. Apja is meglátja felesége sötétebbik oldalát és elzavarja az asszonyt. Végül apa és lány újból nyugalomba és szeretetben élhetnek. Egyesek szerint a történet vad és morbid egy gyermek számára. Ám nem véletlenül emeltem ki a hasonlóságot a Grimm testvérek meséivel. A gyermek képesek elkülöníteni magukban a jót és rosszatt. Ez utóbbiból annyit enged be magába amennyivel meg tud birkózni. Ha a megfelelő életkorban olvassuk el ezeket a meséket számukra, akkor nem ártunk vele. A történet keménységét lágyítja a varázslatosan szép illusztráció. A képek sejtelmesek, lágyak. A könyv gyönyörűre sikerült.
Ajánlott kor 4+
süti beállítások módosítása