Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Wéber Anikó: Marci és Merkúr űrlény az osztályban

2020. december 02. - fabikat
Marci egy másodikos kisfiú. Nagy bánatára fekete pontot kap Kati nénitől, amiért már sokadjára sem készítette el a házi feladatát. Ettől nagyon szomorú lesz, még az anyukájának sem mondja el mi történt. Bánatában fittyet hány a szorgalmi feladatra is, de az mégis a jó megoldással a füzetében kerül. A kisfiú azt hiszi megtanult varázsolni, ám hamar kiderül, hogy a barátai segítettek neki.
Egy napon új osztálytárs érkezik az osztályba. Mivel Marci a boldogság felelős, rögtön felkarolja az elveszett kisfiút. Hamar közel kerülnek egymáshoz közös érdeklődésük, a csillagászat miatt .
Marci kezdeti örömét sajnos beárnyékolja, Merkúr, az új diák furcsa viselkedés. Nem érti miért nem szomorú a sok-sok fekete pont miatt, amelyet rosszalkodásai miatt kap. Furcsállja , hogy folyton pörög, mindig bekiabálja órán a választ, mindent lever. Arra gondol, lehet, hogy űrlény és hazáig követi. Merkúr észreveszi és behívja magukhoz játszani. Bár az újoncnak tetszik az űrlény szerep, hamar kiderül, hogy ő is ugyanolyan kisfiú, mint Marci. A gyerekek barátságot kötnek. Szüleik segítségével olyan játszóteret építenek az iskola udvarára, mint amilyet Merkúrnak is készített az apukája. A játszótér, a színházielőadás, melyet az osztály ad elő és a planetáriumi látogatás mind-mind hozzájárul, hogy Merkúrt a többiek is elfogadják, megszeressék. Meglátják szerethető oldalát, elismerik tudását a csillagokkal kapcsolatban. Így Merkúr is a 2. osztály értékes tagjának érezheti magát.
Wéber Anikó (@weber_aniko) tollából ezúttal egy igazán szép érzékenyítő meseregény született. Nagyon fontos üzenetet közvetít, melyet minden iskolás gyermeknek fontos lenne tudni. A mások elfogadása és nem kiközösítése, különösen ha az valóban más, nagyon nehéz. Merkúr valószínűleg viselkedés vagy magatartászavarral küzdő gyerek, akinek helyzetét nem a tanítónéni, hanem egy kedves, nyitott diáktársa oldotta meg. Több figyelemmel, kedvességgel tehetnek a gyerekek egymásért a legtöbbet. Nyitottság, barátságosság jellemezi Marcit és ez a jó recept az elfogadásához is. Minden kisiskolásnak és azok szüleinek szívből ajánlom.
süti beállítások módosítása