Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Timothy Knapman: Mesélő folyók

2021. augusztus 11. - fabikat
A HVG Kiadó nagyszerű könyvújdonsága csónakba invitál minket azért, hogy Földünk öt folyóján átkelve megismerjük azok legendás történetét. Az izgalmas felfedezők, misztikus népek, történelmi személyek által egy olyan nézőpontból csodálhatjuk meg a szeszélyes folyókat, amelyből még eddig nem láthattuk. A kihajtható lapokon a Nílus, a Mississippi, a Rajna, a Jangce és az Amazonas kanyargós útját követhetjük végig csodálatosan színes, festett képeken ábrázolva. Egy-egy folyóról megtudhatjuk többek között, hogy honnan ered és hová torkollik. Olvashatunk a vízparton fekvő városokról és azok jelentőségéről. A valós tényszerű adatok mellett megjelennek a mesebeli legendák is, ettől válik igazán varázslatossá a könyv. A Jangce sárkányai, a Mississippi szörnye, az Amazonas indiánjai biztosítják az izgalmat kiadványban. Emellett természetesen említésre kerül a folyók és környezetük gazdag növény és állatvilága is. Az adatok tényszerű felsorolása elmarad, helyette a legendák és érdekességek sokaságával találkozunk, így egy igazán érdekes ismeretterjesztő könyvet kap, aki a Mesélő folyókat választja olvasmányának.
+3
7

Első könyvem: Pillangó születik

A Geopen Könyvkiadó (#recenzió) Első könyvem sorozat legújabb részében egy kis pillangó kifejlődését követhetik nyomon a gyerekek. A metamorfózis minden lépését egyszerűen fogalmazott mondatokból és kedves rajzokból figyelhetik meg. Miközben a gyermek azt hiszi egy mesét hallgat, észrevétlenül elsajátítja a kifejlődés pontjait,ezeket a könyv utolsó oldalain összefoglalva is megtalálja . Megfigyelés, tapasztalás, ismétlés a legfőbb szervező elvei a Montessori pedagógiának, melyek teljes mértékben megjelennek a könyvben is. A kiadvány kisméretű, keménylapos, így akár kinti megfigyelésre is magunkkal vihetjük.
Ajánlott kor :2+

Jon J Muth: Zen üzenetek

Kívül belül gyönyörű és egyedi a Betűtészta Kiadó (#recenzió) Zen üzenetek című mesekönyve, amely buddhista tanításokat dolgoz fel. Víztükre egy hatalmas panda maci, aki három testvér mellé költözik. A gyerekek egyenként látogatják meg szőrös barátjukat, aki zen történeteket mesél el nekik. Edinek a szegény ember esetét, melyben a címszereplő egy tolvajnak ajándékozza egyetlen köntösét, ezzel is jelezve, hogy az igazán fontos értékek nem a tárgyakban vannak. Miskának egy apáról mesél, aki tudja, hogy a dolgok megítélése nagyban függ a körülményektől. A legkisebb fiúnak Karinak pedig egy olyan szerzetesről, aki tudja, hogy nem szabad túlsokáig cipelni terhünket. A képek meseszépek. Víztükre és a gyerekek barátsága színes festményeken, míg a tanítások fekete – fehér tussal készült rajzokon került ábrázolásra. A zen mesék megérintik a felnőttek lelkét is és igazán elgondolkodtatnak.
süti beállítások módosítása