Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Czernák Eszter: Hová bújt a süni?

2021. április 15. - fabikat
Minden benne van a Pagony Kiadó új mesekönyvében, amiért rajongunk. Mese és tudomány. A második olyan elegyet alkot az elsővel, amelytől az könnyen emészthető és még szórakoztató is. A történet Panka és édesanyja sétái köré szövődnek, melyek során a kislány kíváncsi kérdései kerülnek megválaszolásra. Minden történet a természet egy apró részletét vagy annak változását mutatja be. Olvashatunk hóról, esőről, lehulló falevelekről, vakondról, mókusról vagy denevérekről is.
Az anyuka nagyon türelmesen és részletesen magyaráz kislányának, ily módon mi is észrevétlenül tanultuk meg a méhek bonyolult tevékenységét vagy a hernyó metamorfózisát. A kötet tizenkilenc mesét tartalmaz, amelyek az évszakok szerint vannak csoportosítva. Ez volt az első könyvünk Czernák Esztertől, ám biztosan nem az utolsó. Nagyon megszerettük Panka történeteit, melyek elolvasása után még hosszú percekig kellett beszélgetni annak tartalmáról. A másik erénye a könyvnek az a Monszport Vivien által készített illusztráció. Rajzai melegséget árasztanak. Ember és állatkarakterei egyaránt szerethető figurák. E mesekönyv nem hiányozhat a természet kedvelő kis könyvmolyok polcairól.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr2816500452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása