Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Takács Mari: Bingaminga és Morfió

2021. június 07. - fabikat
Tavaly nyáron mutattam be nektek a Csimota Könyvkiadó (#recenzió) által megjelentetett Bingaminga és a Babkák című meseregényt, melynek az idén adták ki a második részét. Akkor is csak csupa jókat tudtam írni a könyvről és szerencsére a második rész esetében sincs ez másként. A történet ott folytatódik ahol az első regény véget ért. Bingaminga rohamosan fiatalodik, így a varázsló segítőinek igyekezniük kell, hogy ősi ellenségét megtalálják és legyőzzék. A jól ismert karakterek mellett új szereplők is érkeznek a történetbe Titta egy törékeny lány és Ozin a született harcos személyében, akiknek szintén nagyon fontos feladat jut. Titta a rejtélyesen eltűnt családja felkutatására indul, őt kíséri a bátor Ozin.
A két csapat találkozik és útjukat együtt folytatják tovább. Hamarosan kiderül, hogy ellenségeik is közös, ugyanis Morfió a gonosz varázsló tehet minden aljas cselekedetről. Ha a regény idáig nem lett volna elég izgalmas (pedig de!) akkor az ezután következő sok-sok kaland és próbák sorozata biztosan azzá teszi. Ugyanis nem olyan egyszerű a varázsló közelébe jutni és legyőzni, de főhőseinket sem kell félteni. Birtokában vannak bátorságnak és észnek egyaránt.
Takács Mari írónőnek sikerült ismét egy lebilincselő, érdekes és nagyon izgalmas regényt készíteni, melyből a gyerekek kitartást, bátorságot és barátság fontosságát is megtanulhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr3016585578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása