Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Forgács Zsóka: Oviból a suliba-iskolaérettség kisokos

2021. május 13. - fabikat

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és szövegLassan minden leendő kiselsős megkapja az értesítés attól az iskolától, amely 8 évig fogja szárnyai alatt nevelni. Nem csak a gyermekeknek okoz izgalmat a rájuk váró ismeretlen, hanem szüleiknek is. Ők kissé félve tekintenek a gyermekükre váró terhekre, feladatokra. Aggódnak, hogy a kicsik meg tudnak-e felelni az iskola elvárásainak, s mindeközben jól érzik-e majd magukat. A Móra Kiadó Oviból a suliba-iskolaérettség kisokos közelebb hozza az iskola elvárásait a szülők felé. Ismerteti azokat az alapkövetelményeket, amelyeknek meg kell felelniük. Ha úgy látjuk, hogy valamelyik részterületnél elmaradás van, fejlesztési ötleteket is találunk megoldására. Közel 50 feladat kapott helyett a könyvben , melyekkel a logika, a szókincs, a figyelem, stb. fejleszthető. A könyv további fejezeteket áldoz az iskola választásra, a gyermeket érintő lelki problémákra és a tanulási zavarok figyelmeztető jeleire is. Számtalan játék és fejlesztési lehetőség leírása került a könyvbe, mely nem csak a szülőknek, de a tanítóknak is hasznos lehet.

Lehet, hogy egy illusztráció

Lehet, hogy egy kép erről: könyv

 

Jess French:Rovarok, pókok, csigák

Lehet, hogy egy kép erről: könyvAz állatvilág apró termetű lényeitől a legtöbbünk fél vagy viszolyog. Ám a HVG Könyvek legújabb ismeretterjesztő könyvében olyan különleges oldalukat mutatják be, hogy még azok is csodálói lesznek, akik eddig undorral fordultak el tőlük. A Rovarok, pókok, csigák című kiadvány írója Jess French missziójának tekinti, hogy a gyermekkel megszerettesse az élővilágot, s ez alól természetesen a gerinctelenek sem kivételek. Először a rovarokat helyezi el az állatvilágban, majd részletesen bemutatja őket. Kitér a testtájakra, csodálatos szárnyaikra, de az összetett szemekről is olvashatunk megannyi érdekességet.
Lehet, hogy egy illusztrációEzután néhány rovar rokonról is esik szó, ilyen a pókok, skorpiók, csigák, férgek stb. Nagyon érdekes fejezet a rovarok viselkedés. Rengeteg olyan tudományos tény kerül itt bemutatásra, mely a gyerekeket foglalkoztatja. A beporzás, lepke életciklusa, hangyakolóniák tevékenysége nem csak izgalmas témák, de olyan tudást is adnak, melyet az iskolában hasznosíthatnak a gyerekek. A könyv a rovarok és emberek kapcsolatának bemutatásával ér véget. Felsorolásra kerülnek azok az értékes dolgok, melyeket ezeknek az apró kicsi élőlényeknek köszönhetünk. Rávilágít mennyire nélkülözhetetlenek. Figyelmeztet arra, hogy vigyáznunk kell rájuk. Végül még egy bogárhotel készítésére is meginvitál.
Ajánlott kor :6 +
Lehet, hogy egy kép erről: térkép

Yujin Shin:Szökevény majmócák

Nem érhető el leírás a fényképhez.Kicsi majmócák indulnak felfedezőútra a Móra Kiadó  mesekönyvében. A majmok megszöknek az állatkertből, hogy közelebbről megismerjék az igazi dzsungelt és az ott élő állatokat. A gyönyörű, színes, vastag lapok közelebb hozzák a kicsikhez az őserdő élővilágát. A kis szökevények meglátogatják a nagy macskákat, a színes madarakat és a hüllőket, mielőtt végleg visszatérnek otthonukba. A könyv interaktív, bizonyos részeit a gyermeknek kell eltolni, pörgetni vagy forgatni. De a képek apróbb részleteinek kiemelésével egy kereső játék is beépítésre került. Szóval ha nem bánod, hogy egy könyv nem csak mese, hanem játék és képességfejlesztő is, akkor a Szökevény majmócák biztosan tetszeni fog.
Ajánlott kor :2+
Lehet, hogy egy illusztráció erről: , szöveg, amely így szól: „éslegköze egközelebb Továbbutaztak dzsungelben Rengeteg pikkelyes állatottaláltak álltak meg. krokodilt ésgyíkot. sok-sok kígyót, Mind nagyszerűen szórakoztak öserdei hüllök között. mókázás alaposan elfáradtak. Ideje hazaindulni. Helló! Szia! Keresd meg képen! Hoppá! Tekivag? vagy? Mesélek Hihihi! Nézd! Hamm!”Lehet, hogy egy illusztráció erről: , szöveg, amely így szól: „Keresd a képen! Akirándulás következő színben llomásán majmócák majmocákezernyisfinbenpon zernyi pompázó tukánokat papagájokat. Dobom! az! ugrándozva játszottakúj, Amagas fák tollas majmóca akadt, madar elvitt hátán epülni! Hork... Juhú! Nézz fel! Szép dobás! Potty! Hork... Hihihi!”

Aina Bestard:Mit rejt az emberi test?

Lehet, hogy egy kép erről: könyv és , szöveg, amely így szól: „KIHAJTHATÓ POSZTERREL AINA BESTARD IIT REJT AZ EMBERI TEST?”Mindig elcsodálkozom, amikor egy könyv valami többet tud nyújtani a megszokottól. A HVG Könyvek Mit rejt az emberi test? című ismeretterjesztő könyve megdöbbentett és elvarázsolt. S mind ezt a kiadványhoz mellékelt verázslencsékkel tudta elérni. Az alapszínekben tündöklő lencsék segítségével ugyanis megváltoznak a könyv képei, egyre mélyebb rétegekbe tekinthetünk be. Az oldalak alján egyszerű, a kicsik által is könnyen érthető mondatokban találjuk a tudományos információkat. Ezeket a megfelelő lencse kiválasztása után meg is figyelhetünk . A gyerekek ezzel a játékos kutakodással fedezhetik fel szervezetünket. A bőrön, csontokon, legfontosabb szerveinken keresztül eléjük tárul az emberi test bonyolultsága. Mellékletként egy kétoldalú óriásposztert is kapunk, amely szintén tökéletesen szemlélteti szervezetünk csodálatos összetettséget.
Ajánlott kor :3+
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
süti beállítások módosítása