Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Jess French:Rovarok, pókok, csigák

2021. május 12. - fabikat
Lehet, hogy egy kép erről: könyvAz állatvilág apró termetű lényeitől a legtöbbünk fél vagy viszolyog. Ám a HVG Könyvek legújabb ismeretterjesztő könyvében olyan különleges oldalukat mutatják be, hogy még azok is csodálói lesznek, akik eddig undorral fordultak el tőlük. A Rovarok, pókok, csigák című kiadvány írója Jess French missziójának tekinti, hogy a gyermekkel megszerettesse az élővilágot, s ez alól természetesen a gerinctelenek sem kivételek. Először a rovarokat helyezi el az állatvilágban, majd részletesen bemutatja őket. Kitér a testtájakra, csodálatos szárnyaikra, de az összetett szemekről is olvashatunk megannyi érdekességet.
Lehet, hogy egy illusztrációEzután néhány rovar rokonról is esik szó, ilyen a pókok, skorpiók, csigák, férgek stb. Nagyon érdekes fejezet a rovarok viselkedés. Rengeteg olyan tudományos tény kerül itt bemutatásra, mely a gyerekeket foglalkoztatja. A beporzás, lepke életciklusa, hangyakolóniák tevékenysége nem csak izgalmas témák, de olyan tudást is adnak, melyet az iskolában hasznosíthatnak a gyerekek. A könyv a rovarok és emberek kapcsolatának bemutatásával ér véget. Felsorolásra kerülnek azok az értékes dolgok, melyeket ezeknek az apró kicsi élőlényeknek köszönhetünk. Rávilágít mennyire nélkülözhetetlenek. Figyelmeztet arra, hogy vigyáznunk kell rájuk. Végül még egy bogárhotel készítésére is meginvitál.
Ajánlott kor :6 +
Lehet, hogy egy kép erről: térkép

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr3616526038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása