Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Berg Judit: Két kis dínó Artúr király udvarában

2022. szeptember 16. - fabikat
bj.jpgBerg Judit az egyik kedvenc kortárs írónőnk. Rengeteg mesét és meseregényt olvastunk már tőle. Általa eljutottunk már a Nádtengerre, de Egérvárba is, megismerkedtetett a lengékkel, tündérekkel és az egér hajósinasokkal . Legújabb kedvencünket is neki köszönhetjük, ez pedig a Két kis dínó című gyerekregény sorozat.  A könyvek olyan kisiskolásoknak szóló meséket tartalmaznak, melynek főhősei két kis dinó, története pedig mindig valamilyen történelmi eseményhez vagy személyhez kötődik. A legújabb részben Artúr király udvarába utazhatunk Trikóval és Nyammal, az aprócska méretű dinoszauruszokkal. Miközben jól szórakozunk a dínókon, megismerhetjük a történelem egy izgalmas periódusát.
bj1.jpgNem csak Artúr királyról tudhatunk meg érdekességet, hanem Merlinről vagy az Excaliburról is. Betekintést kaphatunk egy középkori város életébe, egy lovagi viadalba. Részesei lehetünk egy bimbózó szerelemnek,  kalandoknak, csatáknak. A lovagikor,  a kardok és a  harcok talán jobban a fiúk érdeklődését fogja lekötni, de a két kedves dínó és Artúr és Ginevra megismerkedésének jelenete a lányok kíváncsiságát is felkeltheti. A cselekményes történet megismerése során rengeteg olyan történelmi ismeretet szerezhetnek a gyerekek, amelyet a történelem órán is kamatoztathatnak.
Ajánlott kor : 6+
bj3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr6817932973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása