Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Őszi körkép a Móránál

2022. október 23. - fabikat

img_20221016_152147.jpg

Őszi könyves gyűjteményünket ezúttal a Móra Kiadó kínálatából állítottam össze. Persze a kiadó oldalán ennél sokkal több képeskönyvet találunk ebben a témában, de én most a legfrissebb könyvek közül szemezgettem nektek. A hazai könyvpiac egyik legnagyobb múltra tekintő kiadójánál,már szépen sorakoznak a karácsonyi mesekönyvek is,ám mielőtt az ünnepre hangolódnánk, adjuk meg a tiszteletet az ősznek is. Meleg teával egy puha pléd alá bekuckózva az alábbi könyvekből felolvasva igazán meghitt hangulatot teremthetünk.

 

img_20221016_152206.jpg

1.Kányádi Sándor: Világgá ment a nyár

Kányádi Sándor erdélyi író, költő gyerekeknek írt meséi és versei kerültek, ebbe a Bogdán Viki által gazdagon illusztrált gyűjteménybe. Az alkotások által a különböző évszakokban bebarangolhatjuk az erdőt és mezőt. A költemények dallamosak, lágyan ringatnak egy csodálatos idillikus világba, melynek helyszíne a természet. A versek, mesék szereplői madárkák, fák, folyók vad és háziállatok és az egyszerű emberek.

Ajánlott kor:5+

 img_20221016_152158.jpg

  1. Kányádi Sándor: Világlátott egérke

A változatosság kedvéért ezt a mesét is Kányádi Sándor írta és Bogdán Viki illusztrálta. Műfaját és hangulatát tekintve azonban mégis más, mint az előző könyv. A meseregény főszereplője egy kisegér, aki egy őszi napon úgy dönt, megnézi milyen az élet a faluban. Ám a falusi élet kissé veszélyes lett mezei egerünk számára és egy bőröndben tovább utazott a város felé. A városban a patkányokkal találja szembe magát, de új barátai, a kisdiákok hamar védelmükbe veszik. Nos, láthatjuk, hogy az élet egy ilyen hétköznapi kisegér számára sem egyszerű, ám a szeretet és a barátság őt is át tudják lendíteni a nehézségeken. A regény izgalmas, humoros, remek szórakozást nyújt a kisiskolások számára.

 img_20221016_152203.jpg

3.Anita Loughrey: Erdei mesék minden évszakra

 

Hihetetlen cuki ez a mesekönyv! Pusztán az illusztrációt megszemlélve valami megmagyarázhatatlan örömet éreztem. A nyuszi, a mókus vagy a kisróka bájos története extra töltetet kap a rajzolt képektől. A könyvben 4 mesét találunk, melyek a négy évszakhoz kötődnek. Nyuszika tavasszal próbál ajándékokkal kedveskedni édesanyjának. Béka nyáron dönt úgy, hogy új otthon után néz. Mókuska ősszel akarja megmenteni a fákat. A kisróka pedig télen fedezi fel a hóba öltözött erdőt. A mesék mellett megfigyelésre ösztönző játékot is találunk a valamint ötleteket arra, mivel szórakoztassuk magunkat az adott évszakban, akár kint a természetben.

Ajánlott kor: 4+

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr2317960966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása