Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Nyári olvasmány ajánló kis állatvédőknek!

2022. augusztus 08. - fabikat
img_20220803_172046_1.jpg
Már tudjátok rólam, hogy a gyerekkönyvek ásza, a mesék mellett, nálam az ismeretterjesztő könyvek. Ezért legalább annyiszor forgatjuk őket, mint a csodavilágba repítő társaikat. Szeretem, ha egy könyv nem csak szórakoztat, de tanít is valamit. Domi nyári olvasmányai közül éppen ezért a HVG Kiadó Born Free könyvei tetszettek legjobban. A Born Free egy alapítvány, amelyet Virginia Mckenna színésznő hozott létre, abból a célból, hogy megvédje az állatokat a bántalmazástól. Száznál is több állat (oroszlánok, tigrisek, gorillák, farkasok stb.) köszönhetik nekik szabadságukat és életüket. A könyvsorozatnak hála betekintést kapunk az alapítvány munkájába. Láthatjuk, hogyan szabadulnak meg a fogságban tartott állatok és kerülnek vissza természetes élőhelyükre a vadonba. A történeteknek köszönhetően a gyerekek megtanulják, hogy a természetet tiszteletben kell tartani, az állatokat nem szabad bántani. A könyvek telis-tele vannak gyönyörű, színes fényképpel. A kiadónál már 8 rész jelent meg, melyek egy-egy állatfajba tartozó egyedek megmentéséről szólnak. Minden történet igaz, megtörtént eseményt dolgoz fel, ezért gyakran izgalmasak és drámaiak.
img_20220803_172146.jpg
A könyvből két oroszlán, Bella és Simba történetét ismerjük meg , akik nem Afrikában születtek. Bella egy Romániai állatkertben, Simba egy franciaországi udvaron várta megmentőit. Mindketten szörnyű körülmények között éltek, addig a napig, amig az alapítvány dolgozói meg nem mentették őket.
img_20220803_172216.jpg
Ez az igaz történet arról szól, hogyan kapta vissza két különböző kontinensen élő elefánt a Born Free alapítvány és támogatóik segítségével a szabadságát. Nina az afrikai elefánt 27 évig élt fogságban, mielőtt visszakerülhetett a vadonba. Pinkie, az ázsiai elefánt borjú súlyos sérüléseket szenvedett mielőtt a menhelyre került.
img_20220803_172251.jpg
Ez a történet három medvéről szól, akik a Grúzia hegyei közé születtek. Arról szól, hogy milyen szomorú események sorozata változtatta meg örökre az életüket, milyen nehézségekkel kellett megmentőiknek szembenézniük és milyen szerencsés körülmények hozták össze a három medvebocsot.
Ez az igaz történet egy Roque nevű tigriskölyökről szól, aki egy spanyolországi állatkereskedésből menekült meg, ahol egy kis terráriumban tartották.
Ajánlott kor :8+
img_20220803_172328_1.jpg
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr2617902935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása