Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Kukkantsunk be a Mi,Micsoda? legújabb részeibe!

2022. február 15. - fabikat
A Tesslof Babilon Kiadó Mi micsoda sorozata olyan öreg, hogy még az én gyermekkori könyveim között is lapul 3 darab belőlük. A sorozat neve az idővel egybe forrt a tudással és minőséggel. Olyan változatos témavilággal rendelkezik, hogy nincs gyermek, aki ne találna köztük magának valót. Könyvei tudományos ismereteket nyújtanak a technika és a környezet világában. Sok – sok érdekes leírás, bemutatás, megannyi élethű fotó teszi még izgalmasabbá a könyveket. Most a két legutóbb megjelent és az általunk legtöbbet forgatott részeket hoztam el nektek.
A könyv által közelebb kerülünk ezekhez az apró, ám nagyon intelligens állatokhoz. Szinte minden lehetséges információról olvashatunk melyek a méhekhez és közeli rokonaikhoz kapcsolódnak. Bonyolult munkamegosztásuk, hierarchikusan felépülő családjuk, a méz előállításának folyamata mind-mind helyet kapott a könyvben. De olvashatunk a mézről is, annak összetételéről, előállításáról vagy vitamin tartalmáról. A tényeket nem csak a gyermekek számára érthető tudományos leírásokból ismerhetjük meg, de képzeletbeli riportokból is pl. egy herével. Miután a méhészek munkájához is közelebb kerültünk a könyv rátér a darazsak bemutatására is.
A méhek mellett szintén kedvelt és szeretett állat a maci. A könyvből megismerhetjük a színes medvefajokat a barnamedvén át a pandamaciig. Részletes képet kapunk a jegesmedvéről, a mosómedvéről és igazából az összes medvéről, akik a Földön élnek. Betekintést kaphatunk egy medvekutató munkájába, a medvefarmok és állatkertek életébe. Még az olyan fontos témákról is olvashatunk, mint a globális felmelegedés ill. a kihalással veszélyeztetett állatok.
+6
Érj el több embert a bejegyzéss

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr9717532538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása