Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Tengerecki-Kalandok Magyarországon

2022. július 05. - fabikat

Kis magyar hazánkban szebbnél-szebb látnivalót találunk. Gyönyörű hegyek, hatalmas puszták, lenyűgöző vízivilág, elképesztő építmények. Legfőbb célunknak azt tekintjük a férjemmel,hogy a lehető legtöbb mindent meg is mutassunk ezekből a látványosságokból a gyermekeinknek. A Cerkabella egyik újdonsága a Tengerecki egy olyan irodalmi válogatás ,melynek történeteiben, képzeletben is bebarangolhatjuk Magyarországot. A kortárs antológiákat olvasva olyan látványosságokat képzelhetünk magunk elé, mint Aggteleki-tó, Dobogókő, Fátyol-vízesés, Vaskapu-szikla. Egészen pontosan 38 gyönyörű helyszínt barangolhatunk be. A történeteket olvashatjuk esti meseként vagy kirándulások előtt, egyfajta hangulatkeltésképpen. A könyv borítóját kifordítva egy színes térképet találunk,melyen végigkövethetjük azokat a helyszíneket, ahová a mesés történetek által eljutottunk. A mesék egytől-egyig szórakoztatóak, varázslatosak, mágikusak. A szerzők között olyan ismert neveket is találunk ,mint pl. Boldizsár Ildikó, Kertész Erzsi,Mészöly Ágnes,Várfalvy Emőke. Azt gondolom,hogy ezentúl a Tengerecki is az útitáskánk fontos része lesz. Alig várom, hogy minden helyszínt bebarangoljunk és minden mesét elolvassunk belőle.
Ajánlott kor :6+
24
7 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás

Várfalvy Emőke: Bencus, a kisautó

Bencus a kisautó egy eleven gyerek, de általa nagyon sok hasznos dolgot tanulhatnak meg a gyerekek. Többek között azt, hogy a zebrán mind a gyalogosoknak, mind pedig a járművel közlekedőknek körültekintően kell átkelni. De nem csak kresz szabályokra int. Elkísérhetjük első napjára a Motoroviba, ahol vele együtt felfedezzük a négykerekűek gyermekmegőrzőjét. Itt aztán minden olyan megtalálható, ami egy kisfiút lázba hoz. A könyvben két rövid mesét találunk. Épp a terjedelmük és a szöveg egyszerűség miatt már három éves kortól szórakoztató . Várfalvy Emőke könyve azért is tölt el örömmel, mert elsődleges célközönsége az óvodába készülő kisfiúk. A sok hercegnő és unikornis után végre valaki a kiskópékra is gondolt.
8
5 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás

Várfalvy Emőke:Puding Pudli Állatotthon és Panzió

Segíteni másoknak nagyszerű érzés, ha pedig állatoknak tudunk segíteni az még nemes feladat is. Várfalvy Emőke rövid gyerekregénye az állatmentés nagyszerű oldalát mutatja meg kisolvasóinak. Kiki, az állatoknak otthont adó nyugdíjas tanítónéni és jóbarátja Szasza, a piacikofa minden erejükkel azon vannak, hogy a segítségre szoruló állatok biztonságban legyenek. Lehet kutya, macska, kígyó vagy papagáj a Puding Pudli Állatotthon és Panzióban mindenki otthonra talál. Ezek az otthonra találások néha viccesek, de van, hogy bájosak és kedvesek. Például kifejezetten mulatságos jelenet volt az óriáscsigák felfedezése, de a folyton fázó meztelen cicus is. A könyv szórakoztató egy óvodás számára (4+),de remek választás első önálló olvasó élménynek, mivel a betűk nagyok, szellősen szedettek. Bogdán Viki karakterei még kedvesebbé teszik a történetet.
7

Pumukli nyáron is csibészkedik

Immár a harmadik könyve jelent meg a kedves és huncut Pumuklinak a Ciceró Könyvstúdió jóvoltából. A téli kötet után most a nyári kalandokban lehetünk társai a vörös koboldnak, aki továbbra is a csínytevéseiről híres. Pumukli még mindig Éder mesternél lakik az asztalos műhelyben. Ám egyre többet jut eszébe eredeti otthona egy tengeri hajó. Amikor egy megrendelő érkezik az asztaloshoz, a kis kobold végig hallgatja annak beszámolóját a vitorlázásról és rögtön elfogja a vágyódás a tenger után. Hosszas könyörgés után sikerül nevelőapját rábeszélni vigye el őt is csónakázni. A hétvégi kiruccanás persze nem múlhat el a kismanó által okozott kellemetlenség nélkül. A mester által kikötött hajó csomóját eloldja, amelynek következtében a vitorlás elsodródik. A könyvben összesen 9 mesét találunk, amelyek bővelkednek Pumukli szándékos tréfáiban és véletlen ügyetlenkedéseiben. Minden történet rendkívül humoros, ezáltal szórakoztatóak. Főhősünk és Éder mester közötti apa - fia kapcsolat elmélyül. A történeteket áthatja a kapcsolatukból eredő szeretet. A könyv nagyszerű szórakozást nyújt önálló olvasásra kisiskolásoknak vagy felolvasásra 5 éves kortól.
+2
Elemzési adatok megtekintése
Bejegyzés kiemelése
4
3 hozzászólás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás
süti beállítások módosítása