Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Kertész Edina: A lány,aki szavakkal varázsolt

2020. október 27. - fabikat
Naphegy Kiadó gyerekeknek szóló életrajzi sorozatának hatodik tagjaként jelent meg A lány, aki szavakkal varázsolt . A Szabó Magda életét feldolgozó mese is tökéletes motivációs történetté kerekedett, csakúgy, mint a sorozat korábban megjelent részei. Az írónő életét igazán idillikus mesévé sikerült varázsolnia Kertész Edinának. Még a háború alatti eseményeket is képes volt egy olyan szemszögből ábrázolni, melyből nem a félelem és komorság, hanem az írónő pozitív tulajdonságai domborodnak ki,úgymint elszántság,leleményesség és hazaszeretet. Gyerekkoráról kifejezetten megható volt olvasni. Az a szülői háttér és szeretet, mely körbevette és az irodalmi pálya felé terelgette, alapozta meg későbbi sikereit.Ez a támogató háttér felnőttkorában még kiegészült férjével, Szobotka Tiborral, de írásra ösztönözték tanárai és diákjai is. Persze a történetben nem csak sikereiről, hanem kudarcairól is olvashatunk.
A mesével elképesztő szinkronba került az illusztráció, melyet Takács Viktória készített. Szabó Magda karaktere a rajzokon is kedves, bájos és szerethető. Életrajzának ilyen színvonalas feldolgozása, méltó megemlékezése hazánk híres írónőjéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr2516260674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása