Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Ben Hoare A természet ezer arca

2020. december 15. - fabikat
Az arany színeiben pompázik  HVG Könyvek csodálatos albuma, mely a gyerekeknek szól és a természet ezer színét mutatja be. A könyv olyan impozáns, hogy még csak díszcsomagolásra sincs szükség. Az arany motívumok, betűk és állatfigurák egészen fényűző megjelenést kölcsönöznek a borítónak . A lapok élei szintén az arany káprázatos fényességében tündökölnek.
A bevezető gondolatokból megtudhatjuk, hogy milyen szerencsés az ember, hogy a Földön élhet, hiszen több millió élőlény és természeti csoda veszi körül. Ez a könyv ezeket a csodákat ünnepeli és dicsőíti. Négy témakörben kerülnek bemutatásra ismert és kevésbé ismert élőlények és ásványok.
Ezek a :
-kőzetek és ásványok
- mikroszkopikus élőlények
- növények
- állatok
A fő témakörök rövid ismertetője után kerülnek bemutatásra a Föld kincsei. Legyen szó opálról, amőbáról, pipacsról vagy csimpánzról mindegyik két oldalt birtokol a könyvben. Egyiken egy hatalmas színes képet az adott fajról, másikon pedig érdekes információkat találunk. Nem unalmas és komoly rendszertani leírásokat, hanem izgalmas újdonságokat, például, hogy a hangyászsünnek nincsenek fogai vagy a nőstény madárpókok akár 35 évig is élhetnek. A könyv végén találunk egy fogalomtárat, amely illeszkedik az általános iskola természet-és környezetismeret órákon elsajátítandó szabályokhoz. A leírások nagybetűsek, szellősek és egyik sem túl terjedelmes ezért, már a kezdő olvasók is nagy örömmel forgathatják.
Igazán nagyszerű karácsonyi ajándék érdeklődő, tudásra szomjazó iskolásoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr316341212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása