Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Dr. László Tímea: Olivia, Nono és Beni kutya

2021. február 02. - fabikat
Modernkori Anna, Peti született egy fiatal ügyvéd anyuka tollából. Bartos Erika régmúltú meséit nagyon sokan szerették anno, mert a szereplőkkel könnyen tudtak azonosulni a gyerekek. Ugyanazokat a helyzeteket élték meg, ugyanolyan problémákat, feladatokat kellett megoldaniuk, mint Annának és Petinek. Legyen szó óvodai, családi vagy egyéb szituációról, minden helyzetben megtalálhatta a hallgató gyermek saját szerepét az adott történetben. És ilyennek érzem most Olívia, Nonó és Beni kutya történetét is.
Mert nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán a hétköznapokra. Hétköznapi élethelyzeteket találunk a mesekönyvben, amely egy bűbájos családról és annak négylábú kedvencéről szól. Legyen szó farsangról, kirándulásról, betegségről mind-mind kerek történetet alkot a csodaszép mesekönyvben. És, hogy miért modernkori? Mert igazodik mai életünkhöz, annak megváltozott ritmusához. Olyannyira, hogy még egy koronavírusos történet is helyet kapott a könyvben. Plusz egy dolog, amely emeli a kiadvány fényét, az az illusztráció. Nagy képek, mai stílusban, tökéletesen támogatva a meséket. Ez a kívül- belül igényes mesekönyv rendelkezik minden olyan kritériummal, mint fent említett elődje. Ezért is gondolom, hogy a jövőben az óvodás korú lányok kedvenc karakterei Olívia, Nonó és Beni kutya lehetnek.
+2

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr8616412860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása