Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Tim Lihoreau-Sam Jackson: Fantasztikus Klasszikusok

2021. március 16. - fabikat
Liszt, Kodály, Mozart, Beethoven csak néhány a legnagyobb zeneszerzők közül, akik helyet kaptak a HVG Könyvkiadó zenetörténeti könyvében, amely elsősorban gyerekeknek íródott. A kiadvány kívül belül gyönyörű. Olyan illusztrációt kapott, hogy sok mesekönyv csak irigykedve nézi. No és a tartalom sem mellékes.
A Fantasztikus klasszikusok kronológiai sorrendben tekint vissza a legnagyobb zeneszerzőkre, akik valaha éltek. 
A reneszánsztól egészen a huszadik századig nézi át a nagy klasszikusok életét és legnagyobb műveit. Az életrajzi leírások, nem csupán lexikális adatok halmaza. Sokkal inkább érdekességek gyűjteménye, mely ezáltal nem unalmas, sőt inkább szórakoztató élményt nyújt olvasójának. A könyv a zeneszerzők legkiválóbb darabjait mutatja be, ismerteti azok érdekes keletkezését. Ezekről a művekről nem csak olvashatunk , de a Pannon filharmonikusoknak hála meg is hallgathatjuk őket a HVG Kiadó honlapján. Mindemellett a kiadványban megismerkedhetünk a hangszerek eredetével, fejlődésével, és felépítésükkel is. Minden család polcán helye van ennek a különleges könyvnek, hiszen olyan tudást nyújt át, mely által alapműveltségünk gazdagodik. A hallgatható daraboknak köszönhetően szellemünk és lelkünk megnyugszik és felfrissül, mely különösen fontos ezekben a nehéz időkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr5116461108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása