Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Charlotte Guillain-Yuval Zommer: Talpam alatt a föld

2021. április 01. - fabikat
Utazni sokfelé lehet, különösen a könyvek által, azokban ugyanis semmi sem szabhat határt a képzeletnek. Mégis a föld alá csak nagyon ritkán szoktunk betekintést nyerni. A HVG Kiadó által megjelentetett Talpam alatt a Föld című tudományos könyvben utazásunk a bolygónk mélyére vezet. A könyv különlegessége formájában rejlik, lapjai leporelló alakban helyezkednek el. Így a kihajtható oldalak egyik felén a Föld középpontjába tarthatunk, majd fordítva egyet a magból visszajuthatunk a felszínre.
A kaland egy forgalmas nagyvárosból indul, ahol a csatornarendszereken túl, a metrón keresztül tartunk a mélybe. Az ember alkotta eszközök mellett a cseppkőbarlangokkal és régészeti leletekkel is találkozunk. A másik oldalon a talajban lévő ásványokkal, kőzetekkel és élőlényekkel ismerkedhetünk meg közelebbről. A felszínre jutva a zajos város helyett egy nyugodt kis erdőben találjuk magunkat. A sok-sok tudományos információ túl az esztétikai élmény az erőssége a könyvnek. Yuval Zommer illusztrációi ugyanis elvarázsolják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A részletgazdag képek egy hiánypótló albumba rendeződnek, melynek minden kis tudós palánta polcán ott van a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr7316485816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása