Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Balázs imre József: Madár ÁBÉCÉ

2021. április 02. - fabikat
Ha valami eszméletlen szépre vágytok, akkor azt a Gutenberg Kiadó  madaras könyvében biztosan megtaláljátok. Balázs Imre József erdélyi költő verseskötete, közelebb hozza a hétköznap emberéhez az elképesztően színes madárvilágot. Verseiben a legszebb madarak rajzolódnak ki. Szavai által szinte a lombok között érezzük magunkat. Minden vers a vidámságra törekszik, állandó elemük a humor. A játékos hangulat miatt, örömmel tölt el felnőttet, gyereket egyaránt a versek olvasása, hallgatása. (Katát különösen elvarázsolja minden alkalommal, hiszen nagy madárrajongó.)
A költemények főszereplői ábécé sorrendben kaptak helyet a könyv lapjain. A kötet végén még egy rövid madárhatározó is megtalálható. A Madár ÁBÉCÉ illusztrációja elképesztően gyönyörű, élethű. A versekhez készült képek mind egy-egy önálló műalkotás, melyet Kelemen Kinga festett. Az illusztrátor képei elkészítéséhez nagyban hozzájárult a madarak alapos ismerete, ő ugyanis ökológus is. A versek és a képek együtt egy olyan kötetet alkotnak, amely szemet és lelket egyaránt gyönyörködtetnek. Olyan művészi alkotás, melynek ott kellene lennie minden család könyvespolcán.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr9516485848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása