Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Beszllás! Indul a Discovery Expressz

2021. április 02. - fabikat
Egy felejthetetlen utazásra invitál minket a
Babilon Kiadó Beszállás! Indul a Discovery Expressz című nagyformátumú képeskönyve. A könyv rendkívül sokoldalú. Vezérvonala a közlekedés történet, de egy izgalmas kis nyomozós feladattal is fenn tartja a gyermeki érdeklődést. A Discovery Expressz nem hétköznapi vonat, útja a múltba vezet. Általa megismerhetjük a bicikli, a hajózás, a vasút, a tengeralattjáró és a légiközlekedés történetét. Olvashatunk Leonardo da Vinci, Karl Benz vagy a Montgolfier fivérek nagyszerű munkásságáról. De olyan érdekességekre is választ kapunk mint pl. hogyan épült meg a Panama-csatorna vagy, hogy mi az a periszkóp.
A lenyűgöző illusztráció mellet a sok-sok kihajtható ablak is tartogat böngészni valót a gyerkőcöknek. A tudományos ismeretek én túl egy kisebb kalandot is elrejtettek a könyv szerzői. Az olvasónak ki kell derítenie, hogy hová tűnt az elismert Pendleton professzor. Ehhez a levelekben elrejtett logika feladatokat kell megoldani. A könyv elolvasása után nem csak a professzor hollétére derül fény, de szinte mindent tudni fogunk a közlekedési eszközökről, amit csak tudni érdemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr5016485842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása