Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Elsa Beskow: Naptojás

2021. június 07. - fabikat
Egy apró, vöröshajú, törékeny tündérlány a főszereplője a Naptojás című mesének. A Zengőkert Kia által kiadott történet több mint százéves. Írója és illusztrátora a nagyszerű, svéd Elsa Beskow, akinek könyvei a természet szépségét és annak szeretetét hirdetik.
Egy napon a vidám kis tündér valami furcsa, eddig ismeretlen dolgot talál az erdőben. A nagy narancssárga gömb egy tojásra emlékezteti és arra gondol, a nap pottyantott a le véletlenül a földre. A naptojást meg akarja mutatni erdei barátainak, ezért felkeresi őket. Az erdő lakói ugyanolyan tanácstalanok a furcsaság miatt, mint a tündér. A tojás rejtélyét egy léprigó oldja meg. Ő ugyanis tudja, hogy egy narancs hever a fűben. A titok megoldódott, de a gyümölcsöt egy varjú elragadja. A szomorú tündérnek a rigó vigasztalásul felajánlja, hogy télen magával viszi délre, ahol a narancs terem. A meleg délen a tünemény nagyon boldog, ám sohasem felejt hazajönni minden tavasszal a természetet felébreszteni csodálatos táncával.
Nagyon kedves történet barátságosról, az ismeretlen felfedezéséről, a természet és az otthon szeretetéről varázslatos képekkel illusztrálva.
Ajánlott kor :3+

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr4116585612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása