Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Dr.Eigner Bernadett: Baj van a gyerekekkel?! Bajban a szülő?!

2021. június 10. - fabikat
Dr. Eigner Bernadett főként játékterápiák és szülői tanácsadások megtartásával foglalkozik. Ám a karantén idején égetőnek érezte, hogy elkészítésen egy olyan könyvet, mellyel szülőtársainak tud segítséget nyújtani a gyereknevelésben. A könyv a Baj van a gyerekekkel?! Bajban a szülők?! címet kapta és a Móra Kiadó  gondozásában jelenik meg. Nagy erénye, hogy szemben más gyereknevelési könyvvel, nagyon olvasmányosra sikerült. Szinte faltam az oldalakat, ittam a szavait. Hiszen a doktornő úgy szólít meg, mintha ezer éve ismernénk egymást. Stílusa laza, könnyed és érthető. A kiadvány két részből épül fel. Az egyik a gyerek lelki folyamatairól, magatartásáról míg a másik a szülői hozzáállásról, viselkedésre és a játékos nevelésről szól. Különböző kisebb vagy nagyobb magatartási problémákról ír, s javasol hozzájuk megoldásokat.
Megtudjuk, hogy milyen okok állhatnak a gyerek viselkedési zavarainak hátterében. Olvashatunk a dackorszak során bevethető játékokat, szülői magatartási mintákat. Megismerhetjük az ADHD tüneteit, és tippeket kaphatunk ahhoz, hogy otthontanulás ne legyen rémálom. Az írónő kevesebb szigorra, de következetességre ösztönöz. Több játékra (szülő gyermek között) , gyengédségre, figyelemre és kevesebb digitális eszközre buzdít. Olyan könnyen megfogadható tanácsokat kapunk tőle, melyeket a kis óvodás és iskolás korú gyermekeknél egyaránt bevethetünk. Kifejezetten tetszettek azok a gyakorlatok, melyekkel a gyerekek megszabadulhatnak a bennük felgyülemlő feszültségtől. Kulcsszavai több figyelem, megértés, gyengédség és sok-sok szeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr6516585606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása