Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

A tudás enciklopédiája- Emberi test

2021. június 17. - fabikat
Lenyűgöző, eszméletlen, megdöbbentő, bámulatos. Csak ilyen szavak jutnak eszembe A HVG Könyvek az emberi testről szóló enciklopédiájáról. Tipikusan olyan könyv, amely a család minden tagjának hasznos lehet. A gyerekektől a felnőttekig mindenkinek tud új tudományos ismeretet átadni. Hihetetlen szemléletes és látványos képekkel vannak kiegészítve az emberi testről szóló leírások. Testünk legapróbb részeitől elindulva, szerveinken át mindent megismerhetünk, ami bennünk működik vagy ami a működésünkhöz szükséges. A különböző váz-, izom-, ideg- ér-és nyirokrendszerekről készült kétoldalas illusztrációk böngészésében még azok is el tudnak veszni, akiket alapvetően nem érdekel a biológia. Beleáshatjuk magunkat a létfontosságú szerveink működésébe. Megtudhatjuk miért szükséges verejtékeznünk, mik azok a falósejtek vagy, hogy miért vörös színű a vér. De olyan érdekességekről is olvashatunk, mint a bionikus ruha, amely a súlyos gerinc sérülteknek segít rehabilitációjukban. Találunk még emberi rekordokról, az űrhajózásról és a jövő orvostudományáról is megannyi információt.
Olyan könyv amelynek minden család könyvespolcán helye van, amelynek a gyerekek az iskolás éveik alatt is nagy hasznát veszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr516595916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása