Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Kicsikből nagyok

2021. július 19. - fabikat

img_20210713_150213.jpg

Világszerte ismert és szeretett gyerekkönyv sorozat jelent meg a HVG kiadónak köszönhetően. A Kicsikből nagyok olyan mesék gyűjteménye, melyekben a történetek főszereplői egy-egy világhírű személyiség, akik mertek nagyot álmodni. Tudósok, művészek, divattervezők életének fontos állomásait követhetjük nyomon egészen gyermekkoruktól. Minden fontosabb életeseményt megtalálunk a kiadványokban, amelyek úgy vannak megfogalmazva, hogy szövegét egy 4 éves gyermek is meg tudja érteni. Sőt a könyvek hátsó részében még extra információkat is találunk. A könyvek stílusukban teljesen egységesek. Mindegyiket a spanyol származású Isabel Sanchez Vegara írta. Az illusztrációk egyszerűen csodálatosak,az emberek ábrázolása hihetetlenül egyedi és mókás.

A könyvek legfontosabb feladata, hogy inspirálja a gyerekeket valami nagyszerű dolog elérésére. A gyerekeknek el kell hinniük, hogy bármik lehetnek, hiszen egyszer ezek a példaképek is álmodozó gyermekek voltak.

A HVG Kiadónál első körben 4 mesekönyv jelent meg, de előkészületben a sorozat többi része is. Most röviden szeretném bemutatni a már megjelent könyveket.

img_20210713_150609.jpgCoco Chanel

 

A kis Gabriella története nagyon szomorúan kezdődik. Ő ugyanis 11 éves korában egy zárdába kerül, mert édesanyját elveszíti. Itt tanul meg varrni, melyből fiatal nőként meg tud élni. Tehetségét hamar kamatoztatja, az iskola befejezése után sorra nyitja divatszalonjait. Ruhái eltérnek a kor divatjától, mégis hamar a nők kedvence lesz. A híres divattervező életéből elhivatottság, kitartást tanulhatnak a gyerekek, valamint azt, hogy másnak lenni jó. (itt)

 

 

img_20210713_150531.jpg

Fridha Kahlo

A festőnő élete sem volt fenékig tejfel, rengeteget kellett szenvednie egy buszbaleset miatt. Teste összetört, s míg lábadozott a festészetbe menekült. Egész életében alkotott, de csak halála után vált világhírűvé. Kitartás, elhivatottság erő, melyet megtanulhatunk egy olyan assznytól,akinek rengeteg szenvedést kellett megélnie. A  könyv az illusztrációnak köszönhetően mégis vidámságot áraszt.(itt)

 

 

 

 

img_20210713_150448.jpg

Jane Goodall

 

Édesapja talán nem is sejtette, hogy azzal, hogy gyermekének egy plüss majmot vett, egy életre megpecsételte sorsát. A kis Jane csimpánzát mindenhova magával vitte. Fiatal nőként Afrikába utazott és egész életét a majmok megfigyelésének szentelte. Ő a világ első számú csimpánzszakértője. Emellett fontos küldetésének tekintette az esőerdők védelmét. Kitartás, bátorság és erő melyet elsajátíthatunk egy igazán vakmerő hölgytől. (itt)

 

img_20210713_150400_1.jpg

David Attenborough

 

A kis David azon a leicesteri egyetemen nőtt fel, ahol édesapja igazgató volt. Így korán a tudományok felé fordult. Különösen az állatok, növények és fosszíliák érdekelték. Később, a diploma megszerzése után a tévében kezdett dolgozni. Olyan műsorokat készített a világ számtalan pontján, mely által közelebb hozta a természetet hétköznap emberéhez. Neve szorosan összefonódott a környezetvédelemmel. A könyvből korunk egyik legtiszteletreméltóbb alakjának életét ismerhetik meg a gyerekek, akitől kitartást, bátorságot, tudásszomjat és eltökéltséget tanulhatnak. (itt)

A sorozat hamarosan tovább folytatódik. A HVG kiadó weboldalán már előrendelhető Teréz anya, Maria Curie, Stephen Hawking és Albert Einsten életéről szóló részek.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr1116633068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása