Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Az elveszett alvókák

2021. július 27. - fabikat
A gyerekek szeretnek tárgyakhoz ragaszkodni, plüssöket, alvókákat, nyunyókákat megszemélyesíteni, szeretgetni, babusgatni. Hihetetlen módon tudnak érzelmileg kapcsolódni és kötődni ezekhez a szeretett dolgokhoz. Valakinek biztonságot,  másoknak megnyugvást ad egy szép alvóka. De mi van akkor ha a gyermek kedvence elvész? Sajnos ez gyakran megesik, hiszen egy ilyen barátot a kicsik előszeretettel hurcolnak magukkal mindenhová. Elkísérheti őket a boltba, a piacra, a nagyihoz és az óvodába is. Kedvenc alvókánkat bárhol el lehet hagyni és sajnos korántsem olyan biztos, hogy megtaláljuk. Nos, az ilyen szívszorító helyzetekre nyújt vigaszt a Betűtészta Kiadó (#recenzió) Az elveszett alvókák című mesegyűjteménye, melyben nem kisebb írók készítettek meséket, mint pl.Finy Petra, Kertész Erzsi Tamás Zsuzsa, Dániel András, Harcos Bálint stb. 9 mesét találunk a könyvben, melyekből megtudhatjuk, hogyan éreznek az elvesztett alvókák és kisgazdijuk. A mesék stílusukban, hangulatban eltérnek, de témájukban egységesek. Minden mese középpontjában egy-egy elhagyott alvóka áll melyről hol kedvesen, hol viccesen, hol érzelmesen írnak. A történeteket Megyeri Annamária által készített illusztráció is közös nevezőre hozza, így egységes alvókás mesegyűjteményt kapunk, melyből öröm az estimese felolvasása.
A képen a lányok alvókáját láthatjátok.Domiét csak azért nem, mert éppen úton van vele. Szóval, ha ti is ilyen csodás csicsipajtikra vágytok, akkor nézzetek szét Manfredmimi oldalán.
Katalin Nemes és további 1 ember

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr9116639198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása