Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Boldizsár Ildikó: A fiú,aki felfedező akart lenni

2021. augusztus 05. - fabikat
Egyre több híres ember életét bemutató mesekönyv jelenik meg a hazai könyvpiacon. A Naphegy Kiadó sorozata abban tér el többi társától, hogy magyar hírességek állnak egy-egy könyvének középpontjába. Így talán kevésbé tűnik távolinak a gyermekeknek álmaik elérése. A sorozatban eddig megjelent :Kós Károly, Erdős Pál, Hugonnai Vilma, Bartók Béla, Kertész Edina, Szabó Magda és előkészületben van Karikó Katalin életét feldolgozó mese is. A legújabb könyv középpontjában egy igazi felfedező áll, Kőrösi Csoma Sándor. Az erdélyi – magyar Kőrösi kitartásáról, szorgalmáról és eltökéltségéről csak példát vehetnek a gyerekek. Olyan ember volt, aki nem félt gyalog útra kelni, ismeretlen tájakon, ismeretlen emberekkel, idegen kultúrákkal találkozni. Miközben számtalan nyelvet, vallást, népszokást ismert és tanult meg legfőbb célját sem felejtette el, a magyarok őshazájának felkutatását. Gyermekkoráról, kalandos utazásairól, elért eredményeiről szól ez a mese. Miközben a gyerekek megismerhetik Kőrösi életét, rengeteg olyan emberi tulajdonságot figyelhetnek meg, melyektől egy ember nagyszerűvé válik.
A könyv arra is felhívja a figyelmet , hogy a sorozatban bemutatott kivételes emberek nélkül a hétköznapi ember élete is más lenne. Tudósok, feltalálók, felfedezők, építészek, művészek hiányában nem tudnák úgy élni az életünket, ahogyan ma éljük. Szeretem, hogy a mesék a tanulás fontosságára, a küzdésre és a végtelen kitartásra ösztönzik a gyerekeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr3416650446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása