Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Irány az ovi a Scolar Kiadó könyveivel

2021. augusztus 24. - fabikat
Hogyan készülünk mi az ovira? Elsősorban rengeteg beszélgetéssel. Próbálom elmagyarázni mi vár rá az új közösségben. Felkészítem az új szokásokra, helyzetekre. A lehető legtöbbet beszélünk a rá váró intézményről. Ugyanakkor az elválás is gyakran szóba kerül. Beszélgetéseinkhez nagyszerű alapot adnak a Scolar kiadó böngészői, melyekben mindent megtalálunk, amit egy óvodában is.
A Keress, találj, mesélj! sorozatban két óvodai témájú könyve is van a kiadónak, az Óvodai nagy böngésző és A mi óvodánk, ám alapvetően nagy különbség nincs a két kiadvány között. Igazából a tartalom ugyanaz, csak a méretben térnek el egymástól. A nagyobb formátumot azok válasszák, akik szeretik a nagy képeket böngészni, míg a kisebbet azok, akik szeretik táskájukban magukkal vinni pl. utazásra, orvoshoz stb. A böngészőn keresztül betekinthetünk az öltözőbe, a csoportszobába, a mosdóba, az étkezőbe és az udvarra. Megnézhetjük, milyen hangszerekkel ismerkednek meg a gyerekek, milyen egy óvodai műsor vagy egy kirándulás, de a délutáni alvásba is bepillanthatunk. A könyv által rengeteg óvodai eszköz nevét sajátíthatják el a gyerekek. A megadott történet szereplőit megkereshetik a részletgazdag illusztrációkon, de saját történeteiket is megalkothatják.
A legelső nagy szókincstáram-Az óvodában hasonló elrendezési elvek alapján épül fel, mint a fenti böngészők. Lapjain az óvoda részein barangolhatunk. Rövid szövegek egy óvodai napot mutatnak be, melyeket a képeken követhetünk. A kiemelt képek pontos nevét megtaníthatjuk gyermekünknek, de képkeresést is játszhatunk. A főbb helyiségek mellett, itt még a tornaszobába és a konyhakertbe is betekinthetünk, bár ez utóbbi sajnos a mi ovinkban nem lesz megtalálható. Születésnapok és farsang viszont biztosan megszervezésére kerül, ezekre is felkészültünk a könyv segítségével. A lapokon kihajtható fülek alatt rengeteg meglepetést és érdekességet találunk.
A közös böngészés során rengeteg új szót fognak a leendő ovisok tanulni. A játék és beszélgetések alatt nem csak tárgyi ismereteket szerez gyermekünk, de remélem, hogy kevésbé fog félni az „ismeretlentől”.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr8716669628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása