Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Érsek-Obádovics Mercédesz: Mirabáj csodálatos világa

2021. március 17. - fabikat
Az élethez nélkülözhetetlen üzeneteket tartalmaz a Scolar kiadó gondozásában megjelenő Mirabáj csodálatos világa című mesekönyv. Egy távoli galaxisban egy fénylő csillagon megszületik Mirabáj, akit minden élőlény ajándékkal és nagy-nagy szeretettel fogad. Hetedik születésnapján különleges ajándékokat kap. Kívánságokat, melyek által jobb ember válhat belőle. Olyan tulajdonságokkal gazdagodik, mint a szépség, tisztaság, őszinteség, kreativitás, tehetség, boldogság és türelmesség. Emellett a természet szeretetét és védelmét is útravalóul kapja. Édesanyja ajándéka egy kis mag, melyet elültetett és féltve gondozott. A magból terebélyes fa cseperedett. Otthont és boldogságot nyújtott a lánynak és védelmet biztosított megannyi életnek. E fa alatt ismerte meg a 18 éves Mirabáj jövendőbelijét és gyermekének apját. Kisfiúkat a hetedik születésnapján szintén egy magocskával, a szeretet magjával ajándékoztak meg, melyből saját fája növekedhetett.
A rímekben megírt mese minden embernek szól. A mirtuszfa magja a legszebb hasonlat a szeretetre. Egy apró pici mag a szeretet magja, képes számtalan élőlényre hatással lenni. Szeretni nem csak az embereket lehet. Észre kell vennünk a többi élőlényt is, az állatokat, a növényeket! Vigyáznunk kell az élet minden formájára itt a Földön, mert Istentől kaptuk! E könyvre modernkori Parainesisként tekintek, megfogalmazott fontos üzenetei miatt. Minden gyermeknek örökérvényű megállapításokat tartalmazó csodálatos mesét alkotott Érsek-Obádovics Mercédesz, akinek gondolatait Szimonidesz Hajnalka művészi szépségű illusztrációja tesz kerek egésszé.

Tim Lihoreau-Sam Jackson: Fantasztikus Klasszikusok

Liszt, Kodály, Mozart, Beethoven csak néhány a legnagyobb zeneszerzők közül, akik helyet kaptak a HVG Könyvkiadó zenetörténeti könyvében, amely elsősorban gyerekeknek íródott. A kiadvány kívül belül gyönyörű. Olyan illusztrációt kapott, hogy sok mesekönyv csak irigykedve nézi. No és a tartalom sem mellékes.
A Fantasztikus klasszikusok kronológiai sorrendben tekint vissza a legnagyobb zeneszerzőkre, akik valaha éltek. 
A reneszánsztól egészen a huszadik századig nézi át a nagy klasszikusok életét és legnagyobb műveit. Az életrajzi leírások, nem csupán lexikális adatok halmaza. Sokkal inkább érdekességek gyűjteménye, mely ezáltal nem unalmas, sőt inkább szórakoztató élményt nyújt olvasójának. A könyv a zeneszerzők legkiválóbb darabjait mutatja be, ismerteti azok érdekes keletkezését. Ezekről a művekről nem csak olvashatunk , de a Pannon filharmonikusoknak hála meg is hallgathatjuk őket a HVG Kiadó honlapján. Mindemellett a kiadványban megismerkedhetünk a hangszerek eredetével, fejlődésével, és felépítésükkel is. Minden család polcán helye van ennek a különleges könyvnek, hiszen olyan tudást nyújt át, mely által alapműveltségünk gazdagodik. A hallgatható daraboknak köszönhetően szellemünk és lelkünk megnyugszik és felfrissül, mely különösen fontos ezekben a nehéz időkben.

A kis pingvin- Ujjbábos könyv

Amilyen pici, annyira sokoldalú a Geopen könyvkiadó A kis pingvin című könyvecskéje. Egyrészt babakönyv, mert kemény strapabíró lapokkal készült. Másrészt mesekönyv, mert egy cuki verses mesét tartalmaz, amelynek főszereplője egy kedves és kíváncsi pingvin. Harmadrészt interaktív könyv, része ugyanis egy puha plüssből készült ujjbáb, amely segítségével eljátszható a történet. Negyedrészt fejlesztőkönyv, hiszen az illusztráció kontrasztos (piros, fehér, fekete). A kontrasztképek segítenek a baba szemének és értelmének fejlődésében. Nem tudom, hogy a fentiek egyike vagy mindegyike miatt, de a Kata (3 éves) és Nara (11 hónapos) felváltva tépik ki egymás kezéből a kis pingvin könyvét. Senki nem tud ellenállni ennek a sokoldalú könyvecskéje, mindenki megakarja szeretgetni a kicsi puha madarat.
süti beállítások módosítása