Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Érsek-Obádovics Mercédesz: Mirabáj csodálatos világa

2021. március 17. - fabikat
Az élethez nélkülözhetetlen üzeneteket tartalmaz a Scolar kiadó gondozásában megjelenő Mirabáj csodálatos világa című mesekönyv. Egy távoli galaxisban egy fénylő csillagon megszületik Mirabáj, akit minden élőlény ajándékkal és nagy-nagy szeretettel fogad. Hetedik születésnapján különleges ajándékokat kap. Kívánságokat, melyek által jobb ember válhat belőle. Olyan tulajdonságokkal gazdagodik, mint a szépség, tisztaság, őszinteség, kreativitás, tehetség, boldogság és türelmesség. Emellett a természet szeretetét és védelmét is útravalóul kapja. Édesanyja ajándéka egy kis mag, melyet elültetett és féltve gondozott. A magból terebélyes fa cseperedett. Otthont és boldogságot nyújtott a lánynak és védelmet biztosított megannyi életnek. E fa alatt ismerte meg a 18 éves Mirabáj jövendőbelijét és gyermekének apját. Kisfiúkat a hetedik születésnapján szintén egy magocskával, a szeretet magjával ajándékoztak meg, melyből saját fája növekedhetett.
A rímekben megírt mese minden embernek szól. A mirtuszfa magja a legszebb hasonlat a szeretetre. Egy apró pici mag a szeretet magja, képes számtalan élőlényre hatással lenni. Szeretni nem csak az embereket lehet. Észre kell vennünk a többi élőlényt is, az állatokat, a növényeket! Vigyáznunk kell az élet minden formájára itt a Földön, mert Istentől kaptuk! E könyvre modernkori Parainesisként tekintek, megfogalmazott fontos üzenetei miatt. Minden gyermeknek örökérvényű megállapításokat tartalmazó csodálatos mesét alkotott Érsek-Obádovics Mercédesz, akinek gondolatait Szimonidesz Hajnalka művészi szépségű illusztrációja tesz kerek egésszé.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr6816461128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása