Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Carol Vorderman:Segíts a gyerekednek! Matek lépésről lépésre

2020. szeptember 27. - fabikat
Nagyon sok anyuka és apuka ismerősöm van,olyanok, akik összetették a kezüket anno az érettségi után és azt mondták: "Soha többé matek!" Igen ám, de kicsi babájuk egyszer iskolás lett és az 1+1 után, újra találkoztak a geometria, algebra és egyéb más hasonlóan finom és ismerős kifejezésekkel. Ám, amikor ott találjuk magunkat szemben két nagy kikerekedő szempárral, melynek tulajdonosa kétségbeesetten ezt mondja" Nem értem"! Mit felel anyuci vagy apuci? Azt semmiképp sem mondhatja, hogy én sem, mert akkor oda a büszkeség. Tehát marad az :"Add ide fiam! Majd én!"
De, hogy ezután sikeres magyarázat és tanítás következzen, azért az azt feltételezi, hogy a szülők is megértsék a matekot, még ha anno fogadkoztak is, hogy ők ugyan soha nem vesznek a kezükbe matematika könyvet. Mi akkor tehát a megoldás? Egy olyan könyv, amely elsősorban a szülőknek szól, abból a célból, hogy ők is és gyermekeik is könnyen megértsék a matematika szövevényes világát.
A HVG Könyvek gondozásában jelenik meg a Segíts a gyerekednek sorozat. Ezen belül matematika, fizika, kémia,biológia, földrajz,zene, tanulás módszertan és felnőtté válás segítő könyveket találunk. Én a matematika könyvet szeretném most először figyelmetekbe ajánlani a fent vázolt problémák megoldásaként. Szóval a könyv az általános és középiskola teljes matematika tananyagát tartalmazza. Mindezt érthetően és szemléletesen, példákon keresztül elmagyarázva.
A számok világa mellett külön fejezetet kapott a geometria, a trigonometria, a statisztika és a valószínűség. Lépésről leírja az írásbeliműveletek megoldásának lépéseit, az egyenletek levezetésének módszerét, de az összes képletet is megtaláljuk benne. Felsorolni sem lehet, hogy milyen bőséges tudásanyagot tartalmaz, hiszen 12 év tananyagát sűrítették bele. Szóval, ha azt akarjuk, hogy a gyermekünk értse a matekot és mi se süljünk fel előtte, akkor alapdarab.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr7216215834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása