Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Horváth Ferenc: Apróságok

2021. április 13. - fabikat
Pár napja ezek a képen látható könyvek (#recenzió) lettek a legtöbbet forgatott kedvenceink. Hogy mitől jött létre ez a nagy rajongás az egyszerű. Először is a könyvek szereplői állatok, s valljuk be őszintén, ez már félsiker egy 3 évesnél. Emellett vicces illusztrációkban bővelkednek. De a legnagyobb erényük, hogy mindkét kötet 40-40 darab versikét tartalmaz, melyek az udvar körül és az állatkertben élő állatokról szólnak. A költemények négysorosak, bennük az adott állatra leginkább jellemző tulajdonságok kerültek rímekbe szedve.
A versek nem nélkülözik a humort sem. Nem csak esti „meseként” funkciónálnak kiválóan, de találóskérdésként is. Nálunk ez úgy működik, hogy én felolvasom a verseket, Kata pedig megpróbálja kitalálni, melyik állatról szólhat. A megoldás ellenőrzését is ő végzi el, a versike mellett található kép segítségével. Így amellett, hogy jól szórakozunk, fejlődik a figyelem, a gondolkodás, az önellenőrzési képessége is.
A könyvek mellé beszerezhetőek a hozzájuk kapcsolódó készségfejlesztő kifestőkönyvek is, amelyek a fenti területek mellett a vizuális észlelés, szem-kéz koordináció és finommozgás fejlődéséhez is hozzájárulnak. A kötetek keletkezése nagyon megható számomra. A verseket ugyanis egy nagypapa, Horváth Ferenc írta unokáink. Fia illusztrálta, menye pedig festette és könyvé formálta. Tevékenységüket mindvégig a gyermekek iránti szeretet vezérelte.
A kiadványokat az Apróság Könyveknek írt üzenetben tudjátok megrendelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr416500446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása