Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Nógrádi Gábor:Tom és Geri

2021. július 06. - fabikat
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és könyvMostanában nagyon sok ovisoknak szóló könyvet mutattam itt be, de van nekem egy tíz éves fiam is, aki szintén nagyon szereti a könyveket. Legutóbb épp a Móra Kiadónál megjelenő Tom és Geri sorozatba vetette bele magát és mivel odáig volt meg vissza tőle, úgy gondoltam nektek is megmutatom, hátha van otthon egy legalább 9 éves csemetétek, akinek jól jönne egy kis szórakozás a nyárra. Szóval nagyvonalakban miről is szólnak a történetek? A regények középpontjában a két címszereplő testvérpár áll, akiknek nem valami fényes a kapcsolata. A két fiú közül Geri a sikeresebb, mind a feltalálásokban, mind pedig a lányoknál. A sorozat első része a bátyám zseni. A történet szerint, Geri feltalálja a tolmácsprogramot, aminek értékesítésében az Amerikából hazatérő Ottó próbál segíteni a fiúnak. Ám Tomnak Ottó felettébb gyanús és mindent meg tesz annak érdekében , hogy lebuktassa hátsó szándékait. Segítségére van néhány tanára és a hatodikosok. Ha már azt gondolnánk, hogy történetünk nem lehet izgalmasabb, akkor essünk csak neki a második résznek Az öcsém zseninek. Ebben a regényben visszatér Ottó, akinek el kellett menekülnie Bolíviába, amiért el akarta lopni Geri pénzét. A rossz fiú ismét csak bajt akar keverni. Drogüzletbe kezd Digó nevelőapjával. Digó a fiúk iskolatársa és igen csak segítségre szorul, mivel apja bántalmazza és törvénytelen dolgokra akarja rávenni. Ez a kötet az izgalmas nyomozások mellett jócskán tartalmaz érzékenyítő témát is, például kirekesztés, családon belüli erőszak. A harmadik rész a megkoronázása a sorozatnak, hiszen a fiúk nagyijáról kiderül, hogy fiatal korában titkosügynök volt. A mama ért a fegyverekhez és a verekedéshez is. Szükség is van rá, hiszen szembe kell szállni a maffiával. Kisunokáját, Gerit elrabolják, de szerencsére a kiszabadításában segítségére siet az okos Tom.
A könyvek cselekménye rendkívül izgalmas, az olvasó sohasem lehet biztos abban, mi fog történni. A változatos események mellett a humorról sem feledkezzünk meg. Mind három regény biztosít a lebilincselő izgalomról és a jó hangulatról.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr2116614740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása