Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Gyapjúmesék: Az aranytulipán

2021. július 19. - fabikat
Van bennem egy különös vonzalom a népmesék iránt és ugyanígy érzek a népi értékekkel kapcsolatban. Azt gondolom, hogy előbb a múltunkat, gyökereinket kell, illik megismernünk. Amikor a Casparus Kiadó legújabb meséjét megpillantottam, tudtam, hogy valami csoda lesz. Szerencsére nem is tévedtem, hiszen pont az a két dolog keveredik benne, amit annyira nagyon szeretek, a népmese és a népi kézművesség. A könyvben az Aranytulipán című történetet találjuk, amely Benedek Elek mesegyűjtő útján jegyzett fel az utókornak. Megtalálható benne a népmesékre jellemző szereplők, fordulatok, mesei elemek. A történet szerint a királyfi elindul szerencsét próbálni. Útja során segítséget nyújt a rászorulóknak, akik biztosítják arról, hogy meghálálják nagylelkű tettét. Utazása egy városon vezet keresztül, ahol a király a lányának férjet keres.
A királylány csak ahhoz mehet hozzá, aki úgy el tud bújni kérője elől, hogy az nem találja meg. A királyfi segítségül hívja barátait, akiknek köszönhetően harmadjára aranytulipán képében sikerül elrejtőznie. Természetesen, ahogy az lenni szokott, hétországra szóló lakodalmat csaptak. Népmeséket olvasni nagyon fontos a gyerekeknek , hiszen a szókincs, a fantázia- mellett személyiségfejlesztő hatásuk is van. Ehhez még hozzájön Pelyhes Eszter tűnemez technikával elkészített illusztrációja és egy csodálatos vizuális élményben is részük lesz. A képek pasztell színekben pompáznak. A szereplők halványan kontúrozottak, sejtelmesek. A nemez képek meghagyják a gyerekeknek a lehetőséget , hogy érzelemmel töltsék meg a karaktereket, ezáltal saját történetüket tudják megalkotni. Az aranytulipán a gyapjúmesék sorozat nyitó mesekönyve.
Kíváncsian várjuk a folytatást.
+2
Elemzési adatok megtekintése
Bejegyzés kiemelése
9
1 megosztás
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás

0 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr6416633036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása