Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Josh Crute: Jonas Hanway esernyője

2021. július 19. - fabikat
Azt gondolhatnánk, hogy egy olyan országban mint Anglia, ahol folyton csak esik, örültek az esernyő „feltalálásának”. De az Alexandra Kiadó (#recenzió) gyönyörűen illusztrált meséje rácáfol ezen feltevésünkre. Jonas Hanway kora társadalmának megítélése szerint furcsa alak volt. Igazából csak egy kicsit másként gondolkodott, mint a többiek. Nem szerette az esőt és még ennél is jobban gyűlölt elázni. Egy napon úgy gondolta, hogy egy olyan vidékre költözik, ahol mindig süt a nap. Ezen a vidéken az emberek napernyő alá rejtőztek a nagy meleg elől. Jonas úgy gondolta, hogy az ernyőt az eső ellen is bevethetné. Ezért, amikor visszatért Londonba az ernyővel, többé nem lett vizes a ruhája. Igen ám, de a kor polgárai kifejezetten rossz szemmel nézték és mindenféle negatív jelzőt ragasztottak rá és eszközére: felháborító, botrányos, rettentően különös.
A meséiből megtudhatják a gyerekek, miért voltak annyira ellenségesek Jonassal az angolok, hogyan lett népszerű Angliában az esernyő és olvashatunk az esernyő történelméről is. Ugyanakkor tanulságként tárul eléjük, hogy nem kell mindenkinek egyformán gondolkodnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr8316633018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása