Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Irány az ovi a Móra Kiadóval !

2021. augusztus 24. - fabikat
No, micsoda kis retro mesegyűjteményt hoztam ide nektek? Egytől egyig olyan mesék, amelyek akár még a ti könyvespolcotokon is fellelhetőek voltak. Régi történetek, de mondanivalójuk még ma is megállják a helyüket. Legalább annyira segítségünkre lehetnek az ovi kezdés során, mint modern társaik. Íróik igazi klasszikusok :Janikovszky Éva, Kormos István és Szepesi Mária. Mind három mese középpontjában egy megszeppent gyermek áll, aki éppen az első napját kezdi az óvodában, de hamar rájön, hogy az óvoda egy szuper hely. A válogatást a Móra Kiadótól kaptuk.
236804679_211833147616253_9104288240566866321_n.jpg
A Már óvodás vagyok főszereplője a kis Dani. A kisfiú nagyon örül, hogy óvodás lett, épp csak nem akarja, hogy az anyukája ott hagyja őt egyedül. Az óvó néni meggyőzi, hogy nagyon nagy szükség van rá és természetesen igaza is lesz. Dani hamar rájön, hogy az óvó néni mennyire nagyon szereti őt és a gyerekeket , így könnyebben megy a beilleszkedés is. Sok mókával és rengeteg eseménnyel telnek az ovis napok. Az új gyerek érkezése, a mikulás fogadása, az orvosi vizsgálat és hasonló érdekes események tarkítják a gyerekek napjait. A rendkívüli helyzetek mellett az óvodások szokásait is megismerhetjük.
236768209_211832977616270_1721853693173138434_n.jpgPöttyös Panni története egy családlátogatással kezdődik. Leendő óvó nénije Pannit otthonába látogatja meg, beszélgetéssel és játékkal hozza meg a kedvét a kislánynak az óvodához. Panni nem egyedül érkezik az oviba, Péterke a rosszcsont szomszéd fiú is az ő csoportjába kerül. Az ő elevenségeinek megfékezésén jókat lehet derülni. Szepesi Mária történetei által a kicsik megtudhatják, hogy zajlik egy nap az óvodában, milyen napirendet követnek a gyerekek. Emellett részesei lehetünk egy állatkerti kirándulásnak és még a télapóval is találkozhatunk.
Vackor meséje egy kicsit más abból a szempontból, hogy a kölyök mackó 5 és fél évesen kerül óvodába, mégpedig azért, mert édesapja megunja, hogy fia folyton csavarog. Kezdetben a kis maci nagyon szomorú, ám napról napra egyre jobban érzi magát az új környezetben. Bár Vackor nem embergyerek, mégis ugyanúgy viselkedik, mint a gyerektársai, válogat az ebédnél, nem akar aludni stb. Ezzel szemben nagyon élvezi a tornaórát, a naposságot és a kirándulást a Balatonnál. A kedves, piszén pisze kölyök mackó története is nagyszerűen alkalmazható az óvodás évek előkészítés során. A kismaci lelkesedése és öröme nagy hatással van a történeteit olvasó gyerekekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr4316669634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása