Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Julio Antonio Blasco: Az állatvilág zenészei

2021. augusztus 26. - fabikat
A gyerekeim nagyon szeretik az olyan könyveket olvasni vagy hallgatni, melyben állatokról van szó. A HVG Kiadó kiadványaival náluk, éppen ezért sosem nyúlok mellé. A legutóbb olvasott Az állatvilág zenészei című darabot azért is szerettük meg nagyon, mert a benne szereplő fajokról, leginkább olyan információkat olvashattunk, amelyről eddig még nem  hallottunk máshol. Egészen pontosan arról a csodálatos jelenségről, mely szerint vannak állatok, akik hol hangjukkal, hol pedig testükkel  zenét képesek kreálni. A gibbon és a hosszúszárnyú bálna például úgy énekel, akár egy operaénekes. A fülemüle szerelmes nótákkal csalogatja kedvesét magához. Míg egyesek hangjukkal kápráztatják el közönségüket, mások hangszeres játékaikkal. Az andráskeresztes darázspók úgy használja pókhálóját, mint egy hárfát. A kabócák potrohuk rezegtetésével állítanak elő hangot. Ugye mennyi különleges állat?
 Amellett, hogy a zenei hangok keletkezéséről olvashatunk, a könyvben megtaláljuk az állatok általános ismertetőjét is. Sőt a kihajtható fülek alatt egy-egy különleges  CD borítót is , ahová a zenészek fantázia albumának részletei kerültek. A könyv illusztrációjának stílusa nagyon egyedi, színvilága pasztell színekben pompázik.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr8316669644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása