Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Sibylle von Offers: Mese a Nyúlgyermekekről

2021. április 01. - fabikat
Csodálatos szándékkal alapította meg Treiber Gabriella a Zengőkert Kiadót. Oka nem volt más mint, hogy a magyar gyerekek is széleskörben megismerkedhessenek Elsa Beskow és Sibylle von Olfers meséivel. E két hölgyben közös, hogy nem csak szerzői, de illusztrátorai is meséiknek, melyek középpontjában minden esetben a természet misztikus világa áll. Arra reflektálnak, hogy lássuk meg a természet szépségét, varázsát. A erdők, mezők világa megelevenedik és egy egészen varázslatos oldalát mutatja be a mesék és a hozzájuk készült illusztrációk által. Ezek a könyvecskék nem csak a gyermekeket bűvölik el.
A Zengőkert Kiadó legújabb mesekönyve a Mese a nyúlgyermekekről. A történet szerint a vadász felesége gombászni megy a közeli erdőbe, s míg az ebédnek valót összegyűjti, az alvó gyermekeit egy fa alá helyezi. A két gyermek azonban hamar felébred. Nyúlanyó talál rájuk, aki azt gondolja, anyjuk szándékosan hagyta az erdőben a porontyokat, ezért hazaviszi őket. Otthonában gondoskodik róluk, megeteti őket, még bundát is var nekik. Másnap a vadász kutyája rátalál az elveszett csemetékre, akiket édesapjuk biztonságban hazavisz az aggódó anyának. A mese az anyai szeret különböző formáit jeleníti meg, a vérszerinti anya félelmét és aggódását valamint Nyúlanyó gondoskodását, féltő óvását. Nem csak a történetet, de a hozzá készült képeket is áthatja a szeretet.
Ajánlott kor :3-99

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr5816485838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása