Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Elsa Beskow: Peti új ruhája

2021. május 07. - fabikat
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek és állásMilyen hosszú utat tesz meg a gyapjú a báránytól, míg végül kabát lesz belőle? És milyen nagy utat tesz meg Peti, hogy új ruhája legyen? A Zengőkert Kiadó  könyve elsőre egy egyszerű mesének tűnhet, ám közelebbről megvizsgálva számtalan figyelemreméltó dolgot rejt. Peti egy alázatos és szorgalmas kisfiú. Mivel ruhája egyre kisebb, kénytelen báránykájáról a gyapjút levágni. Hogy az anyagból ruha váljék, segítséget kell kérnie a felnőttektől. Nagymamái a gyapjút fonallá készítik elő, melyet a nagybátyjától kapott pénzből kékre fest, édesanyja a festett fonalból szövetet sző végül a Szabó megvarja a ruhát számára.
Lehet, hogy egy illusztráció
Ám nem csak a gyapjú útját tanulhatják meg a történetből a gyermekek, hanem azt is, hogy a kitartó, kemény munka meghozza a gyümölcsét. Peti ugyanis nem pénzzel fizetett a fonásért, szövésért és varrásért, hanem munkával. Mindenkinek a házi munkába segített be. Gyomlált, állatokról gondoskodott, boltba ment, fát vágott és a kishúgára vigyázott. Mégis azon a vasárnap, amikor először ölthette magára az ünnepi ruhát, melyért keményen megdolgozott, ő bárányának mondott köszönetet.
A mese több mint 100 éves mégis üzenetét bármelyikünk magáénak érezheti. írója Elsa Beskow egyben illusztrátora is a könyvnek. Rajzain szinte élnek a kedves és szerethető szereplők. A könyv szövege nagybetűvel szedett így a kezdő olvasók is sikerrel forgathatják.
Lehet, hogy egy illusztráció erről: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr9416526042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása