Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

David Litchfield: Mackó és a zongora

2021. június 29. - fabikat
Az Álomgyár Kiadó gondozásában megjelenő mackó trilógia világszerte kedvence lett a gyerekeknek. Ennek oka lehet a nagy és szerethető mackó karaktere, a gyönyörű képivilág és a rengeteg hasznos üzenet, amely a szöveg mögött húzódik. A három mese három különböző epizód mackó életéből, önmagukban is érthetőek, de igazából együtt adnak kerek történetet.
Az első mesében még gyerekként szerepel macink, míg a záró történetben már apukaként. Mindhárom könyvben kulcsfontosságú a zene, mely főhősünk egész életére hatással van , de még ennél is fontosabb a barátság. A mackó és a zongora a sorozat első része. Medvénk itt találja meg az erdőben a rejtélyes hangszert és ebben a részben fedezi fel a zongora csodálatos hangját. Ezután hosszú évekig gyakorol és gyakorol, mígnem az erdőben túrázó apa és fia meg nem hallják csodálatos játékát. Ők magukkal csábítják a városba és hírnévvel kecsegtetik. New Yorkban világhírű zongorista lesz belőle. Ám a sok rajongó nem pótolj erdei családját, így hazatér hozzájuk. Barátai között találja meg az igazi boldogságot.
Lehet, hogy egy kép erről: könyvA sorozat második része A mackó a zongora a kutyus és a hegedű, melyben ezúttal a főszereplő Hugó a kiskutya. Ő és idős barátja utcai zenészként éltek, mígnem Hector a hegedűs úgy nem dönt, hogy nyugdíjba vonul. Hegedűjét kutyája veszi használatba, melyen éjszakáról éjszakára szorgalmasan gyakorol. Hamarosan mindenki számára kiderül tehetsége. Gazdája kezdetben nagyon féltékeny Hugóra, aki beáll mackó zenekarába. Sikerét látva azonban rendkívül büszke lesz rá és megkeresi kutyusát. A nagy találkozás egy koncerten történik, ahol a barátságuk a zene és mackó által ismét helyre áll.
Lehet, hogy egy kép erről: könyv
A történet utolsó darabja A mackó a zongora és a kismackó koncertje. A mese kezdetén mackó úgy érzi, elért mindent New Yorkban, amire zenész vágyhat, ezért visszavonul. Kicsinye szültetik, aki rátalál az erdőben a zongorájára és ráeszmél, hogy apja híres zenész. Édesapjának örömet szeretne szerezni, ezért titokban meghívja zenésztársait, akik egy hatalmas bulit csapnak mackó tiszteletére.
A könyvek rengeteg mélyérzést közvetítenek, mely barát és barát, apa és fia közötti kapcsolatokból érezhetünk. De a gyerekek megtanulhatják általuk, hogy a kitartó munkának mindig eredménye van, hogy a siker nem pótol emberi kapcsolatokat, hogy a megbocsátás felszabadít és még sorolhatnám. Mackó történetei hároméves kortól mindenkit képes elvarázsolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr5916608540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása