Egy könyvimádó anya!

Üveghegyen túl

Üveghegyen túl

Hayley Scott: A Bögreház 1-2.

2021. június 30. - fabikat
Katának a Jézuska babaházat hozott. A nyuszicsalád 5 fővel kicsit később, januárban költözött be  hozzánk. De az igazi érdeklődés csak a (Central Könyvkiadó) Tappancs történetek  megismerése után következett. Azóta a mi kis nyuszijainknak  is van nevünk és sokkal többet vannak kézben, mint azelőtt. Az első könyvből a Tappancsék új otthonából megismerjük Bogit a kislányt, aki édesanyjával épp új házukba költözik, Kéknagyit, aki a nagy változás megkönnyítéséül egy babaházat ajándékoz kisunokájának és Tappancsékat, azt a nyuszicsaládot, akik a csészealakú játékházban laknak. Az ajándék el is éri célját, ugyanis Bogi fájdalma, amit a költözés miatt érzett, lecsendesül. Helyét átveszi az izgalom, alig várja, hogy egy jót játszhasson új szerzeményeivel. Az autóból való kiszállás után, sajnos  a dobozból kiesik nyuszi papa. Az ő felkutatására nem csak Bogi és anya indul, hanem a megelevenedett nyuszi család is. Az eseménydús expedíció után nyuszi papa rejtélyes módon visszakerült otthonába. Arról, hogy ez hogyan történt és, hogy a nyuszik élnek, Boginak fogalma sincs.
A második könyv eseményei a házavató ünnepségen zajlik. Bogi és anyukája egy hatalmas lila tortát készítenek a vendégeknek. Ezen felbátorodva a nyuszi gyerekek is jó ötletnek találják, ha szüleiknek ők is készítenek egyet. A hozzávaló krémet a konyhából kell megszerezni,ám az csupa veszéllyel jár. Izgalmas kalandok árán végül a torta is elkészül és a nyuszik sem buknak le Bogi előtt.
Nagyon kedves és izgalmas mese, melyet az óvodás korosztálynak felolvasásra a kisiskolásoknak önálló, akár nyári olvasmánynak ajánlom. A könyvet jó kézbe venni, hiszen kívül – belül ízléses, rengeteg képpel illusztrált.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekazuveghegyentul.blog.hu/api/trackback/id/tr3616608524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása